Citat:
În prealabil postat de ory
"Lasati copii sa vina la mine!",daca asociezi aceasta remarca atat de inteleapta,cu integrarea copiilor in viata monahala inseamna ca este grav,inseamna ca esti imatur,draga vsovi,si inca o data mi se dovedeste faptul ca oamenii credinciosi interpreteaza Sf.Scriptura dupa bunul plac,si nu devine aceasta neaparat o regula unanima.
|
mai degraba cred ca este grav felul in care interpretezi dumneata ca Scriptura nu s-ar interpreta shi la viatza monahala.... de ce ar face tocmai viatza monahala exceptzie de la interpretare, shi de ce atribui interpretarea bunului plac? Ce intzelegi dumneata ca este "lasatzi copii sa vina la Mine!" ?
altceva decat Lasatzi copiii sa aiba o viatza intru legea Sfanta? Sa se sfintzeasca shi sa se pocaiasca, deci neoprirea lor de la Dumnezeu pe criteriul varstei prea mici? ca chiar spune ca de nu vom fi shi noi ca shi nishte copilashi nu vom intra in imparatzie.... Iar viatza monahala este shi ar trebui sa fie dragostea lui Dumnezeu shi viatza sfanta.... deci de consideri ca ash fi imatur ca o jignire? ca chiar ne cere sa nu avem o maturitate lumeasca caci ce este maturiatatea decat usurintza de a face pacate shi de urma lumea? deci o iau ca pe o remarca ce ar trebui sa ma bucure... dar dumneata ai mereu problema maturitatzii shi a varstei shi a responsabilitatzii ca un motiv de suparare pe lipsa de libertate..... ca n-ar fi liberi cei ce shi-au depus voturile, nu shtiu de ce ii vezi tzinutzi ostatici de catre cineva? ei tot liberi raman sa ishi respecte sau sa nu ishi respecte voturile shi sa ishi suporte consecintzele dar nu nou sau cuiva vor da socoteala ci lui Dumnezeu iar Hristos ii lasa sa plece ca dragoste shi credintza cu fortza nu se poate shi mai bine ca pleaca ca macar nu incurca........
Deci "Lasatzi copiii sa vina la Mine!" inseamna lasatzi copiii sa vina in Cer sa devina copii cereshti, sa se desavarsheasca shi sa-shi iubeasca shi cunoasca pe Tatal lor Adevarat, Sfanta Treime, Care ii cheama shi ii ashteapta sa-i desavarsheasca... iar desavarshirea se face cu precadere in manastiri dar nu neaparat ci "orishiunde doi sau trei se intalnesc in Numele Meu acolo sunt shi Eu cu ei"....
Deci itzi multzumesc shi tare m-ash bucura ca intr-adevar sa fiu imatur, dar dinpacate sunt morocanos shi nesuferit ca un matur spurcat, adica unul ce nu se sfieshte sa ajunga la toata ushuratatea... trufiei ???:(:(???