View Single Post
Vechi 22.05.2008, 16:57:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

draga ory, poi n-am zis ca e liber cum ar vrea el, adica shi sa devina mincinos shi calactor de cuvant shi sa iubeasca iar lumea shi patimile dar shi sa fie binecuvantat shi impartashit de Dumnezeu ca shi cum ar fi cinstit shi nemincinos la fel ca shi unul care a ramas cinstit?, nu asta am zis ci e liber sa plece shi sa-shi suporte libertatea aleasa, pretziul lepadarii, pretzul necredintzei.... asha cum nimeni nu l-a fortzat sa jure shi sa depuna voturi shi shi-a ales aceasta viatza din Dragoste de Hristos, deci a renuntzat la lume tot asha daca pleaca nu poate fi considerat ca shi cum n-a jurat shi nu shi-a depus voturile... pe cand dumneata mereu asta ai vrea ca un om deshi a jurat ca nu minte, el sa fie liber sa minta shi daca va fi prins cu minciuna sa nu suporte nici o consecintza... nu intzelegi ca nu se poate cu atat mai mult cu cat nimeni nu te-a fortzat sa juri, sa depui voturile, sa te casatoreshti? nimeni, ca orice casatorie este "Din dragoste shi nesilit de nimeni" shi abea atunci e valabila, deci dupa ce juri fidelitate dumneata ai vrea sa ai toata libertatea sa te intretzii cu unul shi cu altul.... poi atunci :dontgetit: nu itzi dai seama ca suferi de o nemultzumire fara temei shi este o eroare undeva in perceptzia shi logica domniei tale? Poi despre ce cununie vorbeshti cand a ales fecioria? Iar dupa ce a ales s-o respecte toata viatza, deja a dori casatorie este cel putzin racire a inimii, o imprudentza, o lipsa a dreptei socotintze, o pripire in alegerea caii de urmat... shi daca acel care se pripeshte se va pripi iarashi shi dupa ce alege viatza in casatorie, iarashi ii vine dorintza de a fi calugar? shi-shi abandoneaza familia shi copiii? shi apoi dupa ce este calugar iar doreshte sa aiba copii shi ishi gaseshte pe alta.... shi dumneata ai vrea sa fie liberi sa faca toate astea? poi sunt liberi dar trebuie sa-shi suporte consecintzele ushuratatzii, sau a racirii inimiilor lor... iar daca vor sa se indrepte, atunci canonic se iau anumite masuri in scop tamaduitor shi nu e vorba de nici o impunere cu fortza... dar cel ce il tamaduieshte sau ii da canon de indreptare trebuie sa respecte randuiala data prin Sfintzii parintzi....

Dumneata vezi ca dupa calugarie sa fie casatoria ca o treapta superioara, dar nu este asha ci este doar calugaria, adica starea cereasca de ingeri, caci shi calugaria shi casatoria se presupune ca fiind stari ingereshti, iar fiecare alege asha cum reusheshte sa poarte crucea dragostei lui shi a legii vietzuirii sfinte intru Hristos, deci nu imi dau seama de ce tot vrei dumneata ca cei ce pacatuiesc sa aiba libertatea de a pacatui dar shi sa fie consideratzi nepacatoshi ci sa fie cinstitzi? De ce vrei asha ceva?

Poi daca de exemplu tu cat eshti undeva la locul de munca shi furi, ai putea fi socotita ca fiind cinstita shi nehoatza daca shtie toata lumea ca ai furat? Ai vrea sa fi socotita drept cinstita? la ce-tzi foloseshte ca shtie toata lumea shi shtii shi tu ca eshti hotz... deci mai degraba te pocaieshti, dai inapoi ce ai furat, suportzi canonul de indreptare, repari paguba, suferintza daca se mai poate shi nadajduieshti in a ajunge sa nu mai furi ce nu este al tau....

Deci mai iarta te rog frumos ca te combat dar oricine care a hotarat de exemplu ca nu va mai bea shi depune votul ca nu va mai fi betziv shi ca nu va mai pune picatura de alcool in gura sau tzigara, el se infraneaza, se inchide de la libertatea respectiva definitiv, shi nu vad de ce l-ai deplange daca a biruit tentatzia shi il consideri neliber, caci daca bea shi fumeaza atunci shi-a calcat juramantul, a greshit shi este cazut in pacat shi apoi in patima, deci cum ar putea acesta sa primeasca impartashirea fara post shi rugaciune, fara dragoste shi canon de indreptare shi mila din partea lui Dumnezeu? Cum? Doar ca am vrea noi sa-l socotim cinstit? poi nu-i foloseshte asta nici lui caci i se minte sufletul shi mai mult, i se strica, decade... shi crede ca pacatul lui nici macar nu este pacat.... ca doar nu avem voie sa socotim intunericul drept lumina, sau lumina drept intuneric cum nu avem voie sa invartosham aratand dulcele ca pe amar shi amarului sa-i spunem dulce.... ca ne zice Hristos ca e vai de aceia ce fac astfel de scamatorii shi de jonglerii, echipa de iluzionishti shi de mentalishti.... ca am auzit de curand termenul asta de mentalishti, care fac tot felul de lucruri cu mintea lor.... ceva curente occidentale de semetzia mintzii....

Deci iarta-ma ca nu am cum sa fiu deacord cu tine draga ory in aceasta problema, dar in general sunt deacord.... ca doar nu ma cred mai deshtept ci mai prost.... deci ma iarta ca precis shi asta e un fel de smerenie trufizata ???:(:(
Reply With Quote