mie si greu sa te urmaresc frate mihailt , cate prostii poti sa spui chiar si numai intrun singur cuvant , dar ca sa fiu intelegator si cu tine si sa fiu rabdator , am sati raspund cu sfintii parinti la fiecare greseala pe care o faci :
eu stiu ca prin ierarhii bor lucreaza harul , dar stiu de asemenea stiu ca ei se afla intro greseala canonica care deocamdata nui lipseset de acest har ...
faptul ca sfintii au scurtat sfanta liturghie nu este necanonic caci nu exista canon care sa spuna cat de lunga trebuie sa fie sfanta liturghie ; dar ar fi necanonic daca , precum ai spus si tu ar fi schimbata esenta sfintei liturghii , adica de exemplu sa fie scoasa epicleza , fara de care nu se pot sfinti darurile ... ori in slujba patr teoctist a fost scoasa chiar epicleza , care este chintesenta sfintei liturghii , rugaciunea la care se pogoara Sfantul Duh peste daruri ... deci aceasta chintesenta nu poate fi scosa , si deci patr teoctist a cazut sub afurisenie si prin aceast agreseala canonica ...
apoi faci o voita confuzie cand spui : " Ca daca Biserica Ortodoxa s-ar conduce dupa 20000 de reguli nu ar fi mai Duhul Sfant care mantuieste ci cunostintza si atunci nu ar mai fi Biserica (Crestin) Ortodoxa ci Biserica Gnostica " ; faci asta pentru ati justifica erezia ecumenista in care te afli , caci daca biserica ortodoxa nu sar conduce dupa reguli , de unde stii tu de exemplu unde este adevarata credinta ... caci atunci ajungi sa faci ascultare oarba de un papa , sau de exemplu de un sinod care il consideri tu ca este mai indreptatit , in baza a ce nu stiu ?!!!!!
Mantuitorul a spus clar : " veti cunoaste adevarul , si adevarul va va face liberi " , deci duhul sfant lucreaza printro anumita cunoastere ; eu nici nu pot sami pun problema daca ecumenistii nu se conduc dupa reguli , caci in mod obligatoriu au si ei regulile lor , dar intrebarea care se pune este : care reguli sunt corecte , odata ce parerile sunt impartite ? ce crede majoritatea , sau care ? caci majoritari in crestinism sunt catolicii , si stim ca ei sunt in greseala ... in baza a ce te intreb eu pe tine ? , ca eu stiu foarte bine ca in baza anumitor reguli ... deci in mod inevitabil ajungi tot la niste reguli , indiferent ca te iei dupa catolici , sau dupa bor , sau dupa bosv , sau dupa nu stiu eu ce ... dar intrebarea care se pune este : care sunt acele reguli corecte , pe care Domnul lea numit adevar , si care ne elibereaza de minciuna ; sfintii parinti au spus clar : canoanele sinoadelor ecumenice nu pot fi schimbate ...
deci intoarcete de la sincretismul ecumenistilor , care cred ei ( isi imagineaza ) ca nu se conduc dupa reguli , ca asta este o iluzie ... toti se conduc dupa anumite reguli , dar numai regulile sinoadelor ecumenice sunt infailibile ...
una este sa schimbi limba in care se scrie pe icoane si alta este sa schimbi canoanele ; aratami un canon care sa zica ca trebuie scris neaparat intro anumita limba pe icoane ... canoanele nu pot fi scimbate dar limba da ...
intradevar canoanele se inteleg ca si sfanta scriptura numai cu chia duhului sfant , dar ceea ce vreau eu sa zic , est eca aceasta cheie este mai mult la bosv decat la bor
|