da am gasit ceea ce cautam cu ajutorul lui Dumnezeu :
iata adresa l acare poti sa vizionezi filmul despre ecumenism de care ziceam ; la adresa asta ai sa gasesti partea a saptea din acel film care are in total 8 parti ... te sfatuiesc sa vezi oate cele 8 parti si sa fii atent si la comentariul care se face in engleza la film , ca sa intelegi mai bine ce se intampla acolo ; in aceasta parte a saptea ai sa vezi ca intro bis catolica , au intrat niste aborigeni din australia , si au inceput un ritual de purificare ( vei auzi asta in comentariul in engleza ) a bisericii , ritual in care chemau si zeii lor ( care nu mai trebuie sa spun ca sunt draci ) ; apoi au aparut reprezentanti de la 13 religii , printre care si ierarhi ortodoxi , care au trecut prin fumul purificator al aborigenilor ; aborigenii ( 2 ) erau in fata " sfintei mese " catolice iar fumul respectiv era pus in fata lor la 2-3 metri ... ierarhii ortodoxi au trecut prin acel fum numit curatitor , dupa care aborigenii au luat vasul acela care scotea fum ... mai apoi vine si un reprezentant al bis catolice si tine un discurs , in care spune ca acel fum era curatitor ...
ce sa mai zicem de asta ??? imbratisarea mortii dintre ortodoxi si paganism ...
catolicii nu se pot mantui prin religia lor , ci numai daca se pocaiesc si trec la religia ortodoxa ; aceasta o spun sfintii parinti ... apoi a spune cine se va mantui si cine nu , in final , aceasta va fi numai judecata lui Dumnezeu , caci chiar si daca un om moare in credinta catolica si , bineinteles se duce in iad , asta nu inseamna ca sufletul lui nu poate fi scos pana la urma de acolo ( dar nu poate fi scos decat daca trece la credinta ortodoxa , acolo in iad fiind ; asa cum si proorocii vechiului testament au trecut la credinta ortodoxa in iad fiind si iudei fiind ei , nu ortodoxi , cand Sa pogorat Mantuitorul la ei ) ; cum spune si apostolul pavel despre un credincios care a trecut la o erezie din vremea lui : " se va mantui dar ca prin foc " ... asta nu inseamna ca este adevarata credinta catolicilor cu existenta purgatoriului , caci nu exista decat iad si rai , dar sufletele celor morti pot fi scoase din iad chiar si daca au murit in credinta gresita , numai ca ei nu se pot mantui cu usurinta asa ca ortodoxii , ci foarte greu , cum zicea sfantul apostol pavel , ca prin foc ...
insa pentru mantuire nu este de ajuns sa faci un film bazat pe descoperiri de la ingeri ( cum a fost filmul " patimile lui Hristos " al lui mell gibson ) si care dupa parerea mea este un film bun ; cum am mai spus toate acele rani care se arata in acel film sunt reale , caci sau descoperit in vedenia unui sfant ortodox , de catre un inger ... de aceea mia placut acel film , caci intradevar , cred ca este o realizare de exceptie , si imi place sal vad de multe ori ... iti da o putere de rabdare deosebita in fata necazurilor , caci te gandesti : daca Mantuitorul a putut rabda asa o rautate , pai eu nici a mia parte din acele suferinte nu indur ... si asta te smereste si te face sa vezi foarte diferit necazurile ... mie cel putin mia ajutat acel film ; lam urmarit in momente de deznadejde ... dar asta nu este de ajuns pentru mantuire , sa faci un asa film ... nici sa faci carti chiar si foarte bune despre sfintii mucenici nu este suficient pentru mantuire ...
pentru asta trebuie sa fii ortodox activ , adica sa faci pocainta de toate pacatele indicate de sfintii parinti ...
|