Hristos A Inviat, frate Mihalt!
N-am cumparat niciodata vreo carte cu continut religios sau de altfel de la Man. Slatioara. Tot ce am cumparat carti despre Sfantul Ioan Noul Facator de Minuni a fost de la magazinul Manastirii Antim din Bucuresti sau de la magazinul specializat, de la SV.
Tot ce am in comun cu cei de pe vechi este doar intrebarea aceasta: oare aproape 2000 de ani cat a fost utilizat pana in 1923 de toate BO Autocefale din lume calendarul iulian fara modificari ce generase o intarziere fata de calendarul solar de 13 zile, de ce nu a putut fi tinut in continuare? Ce mai insemna pana acum o alta intarziere fata de calendarul solar de circa 10 ore? Pur si simplu, chiar daca sunt ortodox pe stil nou mi se pare destul de nelalocul ei aceasta introducere a noului calendar in Romania incepand de la 1 oct. 1924. Ce era daca foloseam in cointinuare vechiul calendar?
Iar despre Sfantul Ioan Maximovici, te rog, nu-i pune la indoiala calitatile de sfant, de vreme ce BOR a publicat in Acatistierul Sfintilor de peste an (acela cu coperta cartonata verde) al doilea Acatist al acestuia, care este supranumit si "Noul Facator de Minuni". In loc sa-i contesti calitatile de sfant, mai bine ai face rost de Acatistele sale (in numar de doua) de pe net si i te-ai ruga cu lacrimi sa-ti fie mijlocitor inaintea Tronului lui Dumnezeu.
Una din multele minuni ale Vladicai Ioan, cand, impreuna cu turma sa de credinciosi rusi, refugiati din Shanghai (China), s-a stabilit pe insula Tubabao din Pacific vreme de cativa ani buni, acea insula care in mod obisnuit era bantuita de uragane puternice care maturau totul din calea lor, a devenit o oaza de liniste pe care toate uraganele au ocolit-o prin rugaciunile sale staruitoare. In plus, sa-ti dai seama de nivelul sfinteniei Vladicai Ioan, el nu se mai odihnea pe pat, ci atipea in picioare sau intr-un fotoliu pret de cateva (putine) ore, iar in restul noptii isi facea pravila de noapte (fie rugandu-se fie citind din Sfanta Scriptura).
Sper sa-ti fie de folos aceste doua acatiste.
Doamne ajuta.
.................................................. .................................................. .................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
|