Citat:
Īn prealabil postat de ory
Am inteles Ancah,e mai bine sa punem gunoiul sub pres,in virtutea unei propagande pozitive,mereu pozitive asupra...pacatului si iresponsabilitatii din noi,caci noi toti facem acestea posibile.Stiam aceasta opinie,nici nu trebuia sa mi-o plasezi in fata.
Si,niciodata.dar absolut NICIODATA nu am devalorizat adevaratii monahi,care sunt extrem de putini,si care,poate nu merita sa-i suporte pe aceia parveniti.
|
ory, nu este vorba de a tolera pacatul sau de a-l matura sub pres. Uiti insa ca Dumnezu lucreaza prin oameni si cate odata prin oameni pacatosi ca mine, ca tine si ca restul oamenilor. "Nu este bun nici unul, pana launul" spune Domnul, deci nici noi. Daca Dumnezeu i-ar chema la El numai pe cei buni, nu am avea un Sf. Apostol Pavel, si nici un Sf. Apostol Petru. Cum zicea Pr. Arsenie Papacioc, noi nici nu putem face pacatele acestora.
Eu atata am vrut sa subliniez, ca pe langa cei pacatosi, mai exista putini la numar si din cei sfinti in manastiri; si pentru acestia nu e drept sa aruncam cu noroi in manastiri, indiferent cat ne-a suparat cineva acolo. Poate ar trebui sa te spovedesti si sa-i ierti pe acei, care nu s-au purtat ca niste calugari, lasand rani atat de adanci. Ii vede si pe ei Dumnezeu, nicio grija! Iertarea aduce cu ea pace in suflet si te face sa privesti altfel viata. Prin iertare vindeci o rana. Vindec-o si uita!