Citat:
În prealabil postat de ancah
mariann, incontestabil ca bisericile neoprotestante studiaza biblia. Imi pare insa rau de un lucru: ca nu se studiaza Sfintii Parinti, dintre care enumar doar pe cativa: Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile, Sf. Maxim Marturisitorul, Sf. Efrem Sirul, si multi altii, Patericul egiptean; toti dinainte de Marea Schisma.
Nu as zice sa schimbi biserica inainte de a gasi ceva mai bun, dar poti citi ce au scris acesti Sfinti Parinti si poti verifica, daca ceea ce afli de la cei care te invata pe tine, este intelepciune umana sau de la Dumnezeu. Acesti Sfinti Parinti sunt Sfinti, care au scris sub influenta Duhului Sfant, deci s-au folosit de intelepciunea lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant. Intelepciunea umana este logica, dar nu neaparat adevarata.
|
Citesc si din invataturile Sfintilor Parinti. Dar cartea mea de capatai este Cuvantul lui Dumnezeu. Verific orice zicere sau scriere, cu Biblia.
Este gresit spus "cei care te invata pe tine". Suna ca si cum ar exista pe lumea asta persoane care sa-mi bage ceva in cap. Ce am invatat, totusi, de la cei din biserica mea este sa verific cu Sfanta Scriptura orice invatatura. Cred ca acest lucru place lui Dumnezeu.