View Single Post
Vechi 23.05.2008, 23:30:44
razvan_m
Guest

Implicit

Sora ispita_ta,

Atunci n-ar trebui sa dam dovada de mai multa toleranta unii fata de altii intre noi, credinciosii ortodocsi si sa acceptam impreuna ca momentan BOR trece printr-o perioada dificila din cauza ecumenismului ierarhilor de la varful conducerii ei si sa nu mai fie acuzata ca este eretica?
Cred ca ar fi mai potrivit pentru BOR sa nu o mai pomeniti in comentariile voastre decat s-o acuzati de erezie.
Daca nu te-am convins, iti aduc exemplul ROCOr (Biserica Rusa Libera), care din 2001 de cand la conducerea ei a venit Mitropolitul Lavrentie, s-a impartit in doua: o parte care s-a realipit la Patriarhia Moscovei, iar cealalta nu a primit aceasta realipire si care este in comuniune in continuare cu BOSVR. Crezi ca aceasta factine a ROCOR nu vorbeste despre cealalta (care s-a realipit la Patriarhia Moscovei) cum ca ar fi eretica si lipsita de Har? Si ce rezolva cu asta? Se va indrepta oare acea parte a ROCOR care s-a realipit la BO Rusa, datorita acestui dialog in contradictoriu cu cealata factiune (care continua sa fie parte din Sinodul de Rezistenta)? Nu prea cred.
Reply With Quote