View Single Post
Vechi 24.05.2008, 12:09:54
emanuel2007
Guest

Implicit

conform acestui citat , ma gandesc eu nenorocitul ce sunt , ca daca cei din bor ar putea sa faca asta , cred ca aceasta atitudine ar trebui sa o ia : sa faca la fel ca si acele biserici care sunt sub ascultarea sinodului bor dar pastreaza cal iulian si nu participa la intrunirile ecumeniste ... daca s-ar realiza aceasta , atunci ecumenistii ar fi repede redusi la tacere si mult l-ar bucura pe Dumnezeu ... sau cel putin , nu zic ca ecumenismul ar ajunge sa fie redus de tot , ca nici nu trebuie ( ca si ecumenistii au dreptate in anumitre puncte si anume ca dialogul dintre crestini nu este daunator ) , dar cred ca ar ajunge sa fie redus in limite canonice : s-ar face intoarcerea la cal iulian si de catre sinod si s-ar intrerupe slujirile cu catolicii ( bineinteles ca ar trebui sa fie mai rezervati si in problema ridicarii anatemelor ) ...
voi , cei din bor aveti resurse sa luptati impotriva greselilor ierarhilor vostri , dar trebuie sa fiti uniti

mai intai trebuie sa aduceti aceste informatii cat mai mult in constiinta poporului , si sa le raspanditi ... apoi puteti sa actionati impreuna cu miscarea de rezistenta a calugarilor din bor ( care la ora actuala exista dar este inabusita deoarece nu are sprijin de la mireni ; staretii care au fost pusi , din nenorocire cam fac politica celor de sus , si , atata timp cat bietii calugari din manastiri , care sunt sub ascultare , nu au sprijin din partea poporului , nu pot sa faca nimic ... eu stiu foarte bine aceasta situatie dramatica , caci am facut parte din acest mediu calugaresc , si am vorbit cu multi calugari ... sa stiti ca multi dintre ei sunt constienti ca ecumenismul este o ratacire si ar voi sa ia o pozitie mai de impotrivire , dar nu pot pentru ca nu sunt sprijiniti de nimeni ) ... de aceea este vital ca aceste informatii sa circule si sa fie raspandite , nu pentru a dezbina bor sau pentru a o slabi , ci din contra pentru a se putea lua o atitudine impotriva ecumenismului ...

si trebuie sa avem multa rabdare ca aceste lucruri nu se fac peste noapte ... dar se pot realiza si vor fi ... eu asa cred !
Reply With Quote