pai stiu de siteul asta si la ei ma gandeam ca trebuie sa luam legatura ...
problema lor , ma gandesc eu pacatosul , este ca nu au facut deocamadata decat sa spuna niste cuvinte adevarate si cam atat ... de exemplu la alegerea patriarhului daniel au aparut si niste manifeste pe portile mitropoliei din iasi care ziceau cuvinte antiecumeniste ... au fost imediat calificati ca fiind fanatici , calugari rataciti , neascultatori , si care in fond nu reprezinta nici o amenintare deoarece au ramas sub anonimat ...
tocmai aici cred eu ca au gresit ... ar trebui ca acestia , calugarii din romania sa se uneasca intr-o astfel de actiune , cum am descris-o mai sus , si sa iasa de sub anonimat ... si atunci li se vor alatura si episcopii care cred in adevar si calugarii din sfantul munte , rusia , din serbia , georgia etc ...
sunt multi in ortodoxie care ar lua pozitie oficiala impotriva ecumenismului ... un singur lucru le lipseste acestora : NU SUNT UNITI ... nu iau nici o initiativa concreta si din cauza fricii lor ecumenistii isi fac de cap ... ei insa ar trebui sa stie ( acei calugari ) ca de fapt ei sunt forta in ortodoxie , si sunt v=cu mult mai puterini decat ierarhii ecumenisti ... un lucru le lipseste curajul de a se uni intr-o actiune concreta ...
|