View Single Post
Vechi 24.05.2008, 21:22:37
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Emanuel eu m-am plictisit de inventiile tale,ti-am demonstrat de cateva ori ca minti,Cand vei posta ceva serios si adevarat fii sigur ca iti vpi raspunde.dar tu repeti mereu acelasi aiureli,pesemne ca sa fii remarcat de cei dinBOSV pt zalul tau.In plus ceea ce citezi eu cunosc mai demult ca propaganda minciuoasa a BOSV.Iti voi cita canonul 13o al soborului de la Cartagina:
,,Asijderea s-a hotarat ca de cate ori clericii vor fi pusi de acuzatori sub acuzare,pt mai multe vinovtii,si una dintre ele care la inceput s-a dezbatut,nu s-a putut dovedi,sa nu se admita dupa aceea spre dezbatere.'

pai tu n-ai dovedit mai multe acuze si atunci trebuie sa respectam canonul si sa nu dezba cu calomiatorii mai departe.Ca atare ce s-ti raspund?nu vezi ca nai nimic de-a face cu ortodoxia adevarata si ca sustii o biserica metadoxa.cam asa fac protestantii prozelitism.
Cand o sa vii sa dovedesti canonic ca BOSV este canonica atunci o sa discutam canonic,dar atat timp cat nu stii(sau nu vrei sa stii)ca o biserica in schisma nu poate transmite succesiunea apostolica mai departe ce fel de discutie putem avea?Iar ROCOR fiind in schisma nu poate transmite mai departe in alta biserica succesiunea apostolica si atunci chiar in comuniune cu ea nu poate sa valideze cler hirotonit de mireni!Daca BOSV ar fi avut un arhiereu valid care sa inceapa linia clericala ar fi avut succesiunea apostolica chiar in schisma.Intr-adevar bu ar fi putut transmite in alta biserica apostolica succesiunea apostolica dar clrul propriu ar fi avut-o.Dar neavand succesiunea apostolica BOSV nu ste in schisma ci pur si simplu nu exista ca biserica ortodoxa(Chiar daca fara nici un drept se autonumeste asa.Dar ar trebui sa mai stii ca si un alt sinod de rezistenta l-a recunoscut drept Locum Tenens al intregii Romanii pe IPS COZMA iar ca exarh al Romaniei a fost numit mitropolitul Cristoforos Angelopoulos.Este vorba despre sinodul condus de mitropolitul Kallinicos de Ftiotida.Deci nici vorba ca toata rezistenta sa recunoasca BOsv condusa de VLASE adica cea de la Slatioara!Si acel Cristoforos avea succesiune apostolica.Numai ca nu o poate transmite in afara de hotare dar ar putea hirotoni cler delegat daca ar avea acordl BOR!