În prealabil postat de MihaiFloarea
Expresia "murdar" m-am făcut că n-am citit-o, Mirean, în postarea d-tale precedentă (rogu-te, fii mai grijuliu altădată pe un forum civilizat ca acesta!), dar ceea ce-ti obiectez văd că ignori cu suprebie: dacă nu esti avocatul presei (de scandal) care a făcut valuri pe tema Tanacu, atunci de unde ti-ai alimentat înversunarea aceasta ce mă pune pe gînduri, la un ortodox cum te declari? Vinovătia slujitorilor lui Dumnezeu din mînăstirea Tanacu nu este fată de pravilele bisericesti-mînăstiresti pe care sustii că le cunosti, asa că nu mai insist (Irina Cornici se supusese de bunăvoie acestor reguli, revenind, iarăsi si iarăsi la mînăstire, în momentele ei de luciditate!) Doar din perspectivă laică acolo a avut loc o "moarte prin înfometare" (caci si postul este, nu-i asa, din aceeasi perspectivă, "cură de slăbire"!), o "privare de libertate prin țintuire pe cruce" etc. etc. D-ta stii, însă, Mirean, la ce tratamente a fost supusă anterior pacienta Spitalului Judetean, Irina Cornici? Nu ti se pare si d-tale semnificativ că diavolul n-a putut să se atingă de viata ei pe patul spitalului, ci doar cînd a revenit în mînăstire, spovedită din nou și împărtăsită, luînd parte chiar si în starea ei de inconstientă la slujbele de dezlegare specifice maslului? Ceea ce este de adaugat la tot ce-am scris pînă acum este că părintele Corogeanu este antiecumenist si are drept modele spirituale pe parintele Cleopa si pe parintele Daniel Horga de la Calugăreni, judetul Suceava, cu care a mentinut legatura pe toată durata calvarului nedorit despre care ne dăm aici, nepriceputii de noi, cu părerea, în timp ce Judecata apartine Altcuiva...
|