In cartea Genezei in cap. 1 Biblia spune ca "la inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantul. Pentru aceasta creatie, de asemeni spune ca a folosit o anumita perioada de timp cuprinsa in sapte zile. Iar aceste zile au fost si ele la randul lor numerotate de la unu la sapte...
Intrebarea mea este : Cum se poate stie precis aceias ordine a zilelor si in zilele noastre ?
Apoi o alta intrebare ar fi: exista o cronologie perfecta in decursul evenimentelor relatate istoric vorbind ?
Intreb astfel pentru ca in cap. 2. vs 2-3, zice :
Geneza 2:2 *În ziua a șaptea Dumnezeu Și-a sfârșit lucrarea pe care o făcuse; și în ziua a șaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
3 *Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise și o făcuse
Din cate stiu eu, in crestinism se sarbatoresc DIFERITE ZILE, cum ar fi : duminica(in cea mai mare parte), sambata (pe la sectanti,sau neoprotestanti), vinerea la musulmani, care si ei cred in acelasi Dumnezeu...
Dar ceea ce ma mira este faptul ca Evreilor li s-a schimbat numele si au fost numiti ISRAEL. Dupaa numele lui Iacov numit mai tarziu Israel.
Si evreii, israelitii, ca natiune practica ca zi de odihna sabatul, adica sambata.
Si as vrea sa intreb DE CE ?
Dupa cate vad aceasta zi a saptea, este importanta !
Un alt lucru important. Cand incepe o zi si cand se incheie ?
In Geneza se foloseste expresia "...Astfell a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai" Si tot asa pana la a saptea.
In zilele noastre ziua incepe la 12 si se tremina la 12. Iar in Biblie incepe se seara si se incheie in seara urmatoare-i zile.
Curios e ca in Biblie ziua incepe cu o seara urmata de o dimineata iar zilele "noastre" incep de dimineata si se termina tot dimineata .
CURIOS .
In cap. 1. vs. 29. Dumnezeu spune :
Geneza 1:29 *Și Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ, și orice pom care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră.
Intreb, de ce oamenii in ziua de azi mananca carne ?
Mergem mai departe.
In cap 2. v. 18 tot Biblia spune :"; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el" Adica pt. Adam.
Va intreb, ce fel de ajutor i-a facut Dumnezeu omului ? Un ajutor potrivit ca sa il ajute sa iasa mai repede din gradina Edenului ? Daca nu, atunci CE FEL DE AJUTOR POTRIVIT i-a dat omului ?
Unde a fost asezata Gradina Edenului, Raiul?
In cap. 2. v.15. spune : Geneza 2:15 *Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze și s-o păzească.
De cine s-o pazeasca, daca totul era DESAVARSIT ?
Si as mai avea intrebari dat le pastrez pentru urmatoarea postare.
Va multumesc tuturor acelora care ai binevoit sa imi scrieti. Sanatate !
|