Citat:
În prealabil postat de sergiub
CE FACEM NOI CREDINCIOSII DIN ACEST PUNCT DE VEDERE? AVEM MOTIVE DE INGRIJORARE?CUM NE PUTEM FERI?SUNT REALE SAU NU?ACCEPTA DUMNEZEU ACESTEA SA NI SE INTAMPLE?AI FOST DEOCHEAT ?CE SPUNE ORTODOXIA?
|
nu stiu ce sa zic, ca si eu tot aud de farmece si ca d-aia merge ba una ba alta rau, ca cineva a facut ceva cuiva....parintele nu mi-a spus nimic ca ar fi adevarat sau nu, a spus doar ca singura cale e rugaciunea continua, ca asta ne fereste de rele;
probabil sunt oameni care sunt in stare sa "isi vanda sufletul doavolului" sa il vada pe cutare ca ii merge rau (am auzit si ca unii se roaga pt nefericirea altora in Sfanta Biserica); si diavolul abia asta asteapta, ca el e "vanator" de suflete; si cand "prinde" cate unul/una mai snob/snoaba, care vrea sa ii destrame casnicia nu-stiu-cui, sau sa nu aiba parte de copii sau mai-stiu-eu-ce tampenii, pac, ii da omului acelui tot felul de idei trasnite si poate de "rugaciuni" sau ce-or fi in cinstea celui rau ca sa ii indeplineasca "dorinta" malefica!!! in fine, multe nenorociri se intampla tot mai mult in jurul nostru, si cred ca rugaciunea si nadejdea adevarata ca Dumnezeu nu ne lasa daca Il rugam, ne salveaza.... de primejdii;
pe de alta parte, greutatile pe care le intampinam in viata sunt de la Domnul unele ca sa ne intareasca, nu cred ca ele au legatura cu cel rau, ci vin spre mantuirea noastra; suferinta e singura cale spre mantuire....alta nu exista, spun Sfintii parinti....