Nu sunt niciun reprezentat BOR, am fost pur si simplu in vizita si acolo ni s-a facut o prezentare. Stiu ca Dogmatica Pr. Staniloae a fost tradusa de Hermann Pitters, profesor de teologie la Facultatea Evanghelica din Sibiu. Cred ca totusi avea relatii bune cu oamenii, chiar daca era un ortodox convins. Asta insa nu il determina sa accepte puncte de vedere diferite. Intre a accepta un punct de vedere si a-l respecta e o diferenta.
Cu siguranta, ca lucrurile au luat-o din loc in momentul in care protestantii intelegand gresit iubirea lui Dumnezeu, au dat frau liber unui pluralism care anuleaza moarala crestina. E foarte adevarat si aceste exemple sunt importante pentru modul in care Ortodoxia stie sa isi pastreze calea. Insa nu noi ii judecam, noi suntem datori totusi sa pastram si sa transmitem mai departe credinta cea adevarat, neincercand insa sa il limitam pe Hristos doar la spatiul Ortodoxiei.
Francmasoneria....pai eu cred ca nu mai este nevoie de un alt sistem, atata vreme cat crestinismul ne-a pus la indemana cel mai frumos si mai inaltator mod de organizare si de vietuire. Si daca luam in calcul faptul ca francmasoneria promoveaza credinta intr-o fiinta superioara, este ,dupa parerea mea, un alt tip de religie. Nu putem fi de acord cu asa ceva.
|