View Single Post
Vechi 26.05.2008, 19:36:41
Eutifiev_EMI Eutifiev_EMI is offline
Member

Data înregistrării: 03.04.2008
Implicit

"Se vorbeshte despre cele 7 zile care formeaza saptamana duhovniceasca, liturgica, sfanta daca vrei, saptamana model de urmat pentru credincios, se poate shtii ordinea zilelor citind, caci ziua invierii este ziua 8-a shi este Duminica astfel ca Duminica a inlocuit ziua 7-a care era ziua binecuvantarii shi a odihnei shi a cinstei shi era Sabatul, sambata tzinut cum ar veni, shi s-a unit Duminica cu inceputul vietzii veshnice shi cu ziua odihnei shi binecuvantarii devenind ziua 8-a a veshniciei caci se intra in odihna shi viatza veshnica. Sabatul era ziua Domnului dar Domnul a ales ziua ca Duminica shi nu sambata,... Deci ziua 7 a odihnei este foarte imortanta caci de sambata seara pana luni dimineatza nu ai voie sa lucrezi, ci sa cinsteshti in ziua aceea, sa mergi sa fi cinstit in functzie de cum ai lucrat duhovniceshte 6 zile, sa ai o sarbatoare sfanta, un praznic duhovnicesc, o odihna a oricarui trup sau suflet ostenit, asha sa te odihneshti cum s-a odihnit Hristos in ziua sabatului,..."

Cu parere de rau dar mai sus spuneti una si cu cateva randuri va contraziceti.
Va rog sa cititi cu atentie.
La inceput sustineti ca ziua a 7 a este sambata si ca Dumnezeu a inlocuit-o cu cea de-a 8 a,Duminica, iar in urmatorul paragraf, spuneti concluzionand cu "Deci", ca de fapt ziua a8a e ziua a7a.
Ce sa se inteleaga de aici ?

Nu mi-ati raspuns la intrebarea " cum sunt numerotate si numite cele sapte zile calendaristice ? Si aici ma intereseaza ORDINEA acestora.

Apoi ceea ce ati postat mai jos, va marturisesc ca E PRIMA OARA IN VIATA MEA CAND AUD ASA CEVA ! Ati putea sa va sustineti ideile cu niste argumente ? Asa m-ar ajuta sa inteleg si sa admit in concretizand ceea ce spuneti.

"Gradina Raiului cred ca a fost Caananul, acolo cred ca a fost raiul, adica pamantul unde i-a condus Moise pe Evrei, iar Caananul cel nou este Romania noastra de azi caci se spune ca din pamantul de lut al Romaniei a fost plamadit primul om, adica Adam, shi pamantul romaniei a fost primul care a ieshit din ape de dupa potopul din vremea lui Noe shi Romania este prima tzara chemata la Stralucire deoarece in ea a propovaduit primul cehmat dintre Apostolii lui Hristos... asha imi pare dupa ce am citit de la CLD shi de pe ici pe colo ca sa ma lamuresc shi sa ma pun la punct. "

La intrebarea : "De cine s-o pazeasca, daca totul era DESAVARSIT?", afirmati ca Eva si mai apoi Adam, au mancat "din pomul vietii vesnice". Ori in Gen. 2.v. 17 spune cu totul altceva : 16 *Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
17 *dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit.”

Si ce ziceti dvs. spune dupa ce ai mancasera deja : " Domnul Dumnezeu a zis :" Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand, binele si raul. Sa-l impiedicam dar acum ca nu cunva sa-si intinda mana,! sa ia din pomul vietii !, sa manance din el si sa traiasca vesnic."

Postarea dvs.
"...shi ispita de a-shi intinde mana shi de a manca din pomul vietzii veshnice..."
Reply With Quote