View Single Post
Vechi 03.11.2006, 12:02:34
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Esti sigur "ca accepti" ? Nu stiu cine esti ,ai familie etc ? Daca zici ca accepti , inseamna ca n-ai primit lovitura decisiva , sa simti ca nu mai ai aer , sa simti ca ca s-au epuizat toate rezervele , sa simti "bolovanul" care-ti atirna in piept . Trebuie sa fim constienti ca oricind se poate si mai rau . Numai in cazul in care nu mai are ucigasul in ce sa loveasca decit in tine insuti , atunci poti sa zici , toate le accept .Dar ce vei face daca vei vedea ca toti in jurul tau care-ti sint dragi ca sint loviti (poate din cauza ta) , iar pe tine te ocoleste pentru lovitura cea de pe urma ca sa fie si mai decisiva ?
Cum accepti suferinta celorlalti , ca sa fiu mai explicita ?
Eu pot sa spun ca nu am nici o putere sa ma impotrivesc ,dar daca intr-adevar am acceptat-o nu stiu .
Doamne ajuta !
Imi permiteti sa intervin si eu?
Interesanta discutie. Din mai multe puncte de vedere.
Am experimentat rugaciunea in mai multe forme. Eu prefer acum una singura: Rugaciunea Inimii si Tatal Nostru din cand in cand. Si multumirea pentru orice mi se intampla.
Maria 55 zici ca ai constatat ca rugaciunea de lauda este mult mai de ajutor decat cea de cerere.

Mi-a ramas "o pilda" contemporana.
Stii care este deosebirea intre Dumnezeu si om?
Daca Dumnezeu isi doreste un Maserati il are imediat. Daca un om isi doreste acelasi lucru este foarte posibil sa nu se intample niciodata. De ce? Dumnezeu nu-si pune bariere, obstacole, care sunt proprii mintii omenesti. Noi gandim: nu e posibil, nu vom avea niciodata banii, este foarte scump, nu-l merit pentru ca sunt modest etc.

Asa si cu rugaciunea. In America s-au facut experiente, cu grupuri de voluntari, care s-au oferit sa experimenteze rugaciunea ca mijloc de rezolvare a problemelor lor. Dupa o perioada s-a constatat ca nu se schimbase nimic in viata acelor oameni. Totusi, cercetatorii detineau informatia ca rugaciunea este cel mai puternic instrument al omului pentru rezolvarea problemelor. Oamenii nu stiau de fapt sa se roage. Rugaciunile lor se bazau pe cerere, Doamne fa-ma sanatos, Doamne da-mi ..., etc. Lucru total gresit, pentru ca nu se intampla nimic. De aceea oamenii isi pierd increderea, adica ei cer si nu li se da? Asa gandesc majoritatea. Si atunci doar au multumit pentru ceea ce doreau sa aiba, s-au rugat ca si cum tot ce doreau exista deja implinit. Si rugaciunea a avut efect imediat.
Intr-o alta abordare este vorba de lipsa de pretentii, de asteptari. Daca ceri, inseamna ca pretinzi, astepti ceva si este total gresit.
In momentul cand mintea iti este golita de ganduri, chiar in momente de stres maxim (si sa recunoastem este nevoie de un efort pebtru a te detasa de probleme) poti sa te rogi cu inima curata, adica fara nici o pretentie, fara nici o asteptare, ca un cer senin fara nori. Si rugaciunea este miracol instantaneu al vietii tale. Si atunci vei crede cu toata inima ta si ca muntii pot fi mutati din loc, numai credinta sa ai.
De ce ni se intampla tot timpul ceva care tulbura cursul lin al vietii? Pentru ca sa ne intarim statea de seninatate, sa invatam sa ne pastram sufletul curat, fara asteptari de la viitor doar cu dorintele si pasiunile noastre. In cazul in care apare o "bariera" de fapt trebuie sa multumim, si sa "trecem" prin probleme cu seninatate, ca si cum nu ar fi ale noastre.
Noi nu suntem datori fata de ceilalti. Datoria suna a obligatie, contract. Suntem "datori" fata de noi insine. Sa ne maturizam, sa privim totul din alta perspectiva, sa ne golim sufletul si mintea de toate gandurile negative, ura, dusmanie, gelozie, etc. Abia atunci prea plinul nostru se va revarsa si asupra celor din jurul nostru, care, fara sa-si dea seama se pot transforma in jurul nostru.
Fara predici prea multe, fara lozinci si batut cu pumnul in piept.
Si inca ceva. Nu te poti impotrivi curentului de apa. Mai bine te lasi purtat de valuri, pana vei fi in siguranta. Si, cu timpul, nu o sa mai simti curentul de apa, si o sa intelegi ca a te impotrivi de fapt, nu are nici un sens.
Reply With Quote