Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Cu parere de rau dar mai sus spuneti una si cu cateva randuri va contraziceti.
Va rog sa cititi cu atentie.
La inceput sustineti ca ziua a 7 a este sambata si ca Dumnezeu a inlocuit-o cu cea de-a 8 a,Duminica, iar in urmatorul paragraf, spuneti concluzionand cu "Deci", ca de fapt ziua a8a e ziua a7a.
Ce sa se inteleaga de aici ?
Nu mi-ati raspuns la intrebarea " cum sunt numerotate si numite cele sapte zile calendaristice ? Si aici ma intereseaza ORDINEA acestora.
Apoi ceea ce ati postat mai jos, va marturisesc ca E PRIMA OARA IN VIATA MEA CAND AUD ASA CEVA ! Ati putea sa va sustineti ideile cu niste argumente ? Asa m-ar ajuta sa inteleg si sa admit in concretizand ceea ce spuneti.
La intrebarea : "De cine s-o pazeasca, daca totul era DESAVARSIT?", afirmati ca Eva si mai apoi Adam, au mancat "din pomul vietii vesnice". Ori in Gen. 2.v. 17 spune cu totul altceva : 16 *Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
17 *dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit.”
Si ce ziceti dvs. spune dupa ce ai mancasera deja : " Domnul Dumnezeu a zis :" Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand, binele si raul. Sa-l impiedicam dar acum ca nu cunva sa-si intinda mana,! sa ia din pomul vietii !, sa manance din el si sa traiasca vesnic."
Postarea dvs.
"...shi ispita de a-shi intinde mana shi de a manca din pomul vietzii veshnice..."
|
Poi asha este, ziua 7-a devine ziua 8-a in final adica ziua vietzii veshnice deci nu m-am contrazis ci Ziua odihnei este inaltzata shi cinstita shi binecuvantata de Dumnezeu prin Invierea Fiului respectiv a omului shi a intregii creatzii cazute prin pacate shi patimi, daca la inceput era o numerotare ziua intai, ziua a doua, sfarshindu-se cu Sabatul, adica ziua 7-a, Hristos a ales ca Ziua invierii sa fie Ziua a 8-a adica Duminica dar devenind ziua a 7-a intrucat se pastreaza ciclicitatea shi modelul shi randuiala de la inceput astfel ca Duminica este ziua 7-a dar ca zi a invierii shi a vietzii veshnice este shi ziua intaia shi ziua a 8-a fiind astfel ziua Domnului, Cel ce este Inceputul shi Sfarshitul, Hristos-Dumnezeu... e vorba de zilele saptamanii ca model duhovnicesc nu atat doar ca shi calendar al saptamanii dar e D,L,M,M,J,V,S,D
Poi am dat argumente, in Caanan i-a adus Moise pe evrei deci e posibil sa fie pamantul fagaduintzei adica al vechiului Rai shi Eden, banuiesc, nu shtiu exact... dar cum evreii nu l-au primit pe Mantuitor, locul cel nou al noului Rai, Caananul cel Nou shi al Edenului shi al Ierusalimului Ceresc ce se va asheza pe pamant de la Dumnezeu este Roamnia de azi shi argumentele tzi le-am expus in parte, e voia lui Dumnezeu.
N-am afirmat ca au mancat din pomul vietzii veshnice ci erau ispitzitzi sa-shi intinda mana shi de aceea, ca sa nu cada definitiv, Dumnezeu i-a scos din rai ca sa nu ajunga ca ingerii cazutzi, sau mai rau, am zis doar ca incepand sa moara shi trupeshte, sa se degradeze ar fi intins mana sa mance shi din pomul vietzii.... nu numai din pomul cunoshtiintzei binelui shi raului despartzindu-se definitiv de Dumnezeu shi unindu-se cu rautatea shi judecarea shi osandirea shi lacomia, indraznind shi nerushinand in calcarea ascultarii lui Dumnezeu.... a Luminii shi intzelepciunii pentru invidie shi lacomie shi mandrie... Deci nu au mancat ci ar fi fost ispititzi sa-shi intinda mana.
poi e vorba de ispita de a-shi intinde mana shi de a manca... deci ispita de a manca, deci nu atzi citit corespunzator...
sper ca nu te-am suparat...:)