View Single Post
Vechi 27.05.2008, 15:54:53
Eutifiev_EMI Eutifiev_EMI is offline
Member

Data înregistrării: 03.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
"lucru care le-a provocat moartea Duhovniceasca shi apoi iminenta apropiere de moartea trupesca shi ispita de a-shi intinde mana shi de a manca din pomul vietzii veshnice, ajungand la fel ca shi ingerii cei rai, ingerii cazutzi, veshnici in despartzire de Dumnezeu shi revolta shi lupta ramanand pururea potrivnizi Duhului Sfant... "

poi dumneata nu vrei sa vezi ca n-am greshit ci ai gasit dumneata acul in carul cu fan :D ca doar inca mai shtiu folosi limba romana shi nu fac afirmatzii absurde prin scrieri greshite ???, deshi mai greshesc ca doar n-oi fi infailibil, dar in fraza respectiva legam actziunea de ispita deci era vorba de ispita de a manca shi ispita nu este caderea in ispita deci dumneata ai citit vrand sa nu pricepi ce am scris.

DECI NU ESTE O GRESHEALA!

poi suportul scripturistic il gaseshti in scripturi shi interpretarile sfintzilor parintzi... ce ai vrea sa-tzi arat din scripturi? poi nu tzi-am explicat? shi tzi-am explicat pe baza de suport scripturistic shi dumneata ma trimitzi la suportul scripturistic? poi nu tzi-am zis de ce Duminica este shi prima shi ultima zi? de cesunt 7 zile dar Duminica Duhovniceasca este ziua invierii shi vietzii veshnice adica ziua 8-a? tzi-am zis! tzi-am aratzt ca se sarbatoreshte Duminica asha cum a sarbatorit Hristos Sabatul de sambata seara pana luni dimineatza prin nemunca... deci ce nelamurire ai shi ce suport vrei? ceva citate exacte? poi cauta-le shi te lamureshte daca am sau n-am dreptate in sensul ca potzi corecta daca spun ca un papagal uituc dupa Hristos shi sfintzii Parintzi Teologi sau vorbesc de la inventziile mele aiuritoare care shi mie imi starnesc nalucirile pripite ale mandriei. ???:(:(

"De ispita neascultarii shi lacomiei caci aveau porunca de ascultare a lui Dumnezeu, dar au preferat sa asculte de cel rau cu pretzul mortzii shi a necredintzei, sa-si intinda mana shi sa ia din pomul cunoshtiintzei fara a fi primit ingaduintza respectiva,..." cuvintele dvs.

"lucru care le-a provocat moartea Duhovniceasca shi apoi iminenta apropiere de moartea trupesca shi ispita de a-shi intinde mana shi de a manca din pomul vietzii veshnice, ajungand la fel ca shi ingerii cei rai, ingerii cazutzi, veshnici in despartzire de Dumnezeu shi revolta shi lupta ramanand pururea potrivnizi Duhului Sfant... " cuvintele dvs.

Ce le-a provocat moartea ? Ispita sau infaptuirea ispitei?
Ce anume le-a provocat moartea INTENTIA, TENTATIA DE A GUSTA sau INFAPTUIREA ACESTEIA ???

Va rog sa faceti dvs conexiunea dintre cele doua pf. Si totodata sa extrageti si greseala.

Stimate domn, inteleg ca ati vrut sa ma faceti sa inteleg CORECT, si ideea am prins-o foarte bine. Ce am vrut sa spun este ca nu era vorba de pomul vietii, ci de pomul cunostintei binelui si raului.

Imi pare rau ca v-a deranjat destul de tare corectura mea .
Cat despre perfeciune, oricine greseste. Pana si Pruteanu cu deviza luicu tot ("CORECT") si el greseste.

Cat despre zicala cu "acul in carul cu fan". Va intreb, este acul in car ? Proverbul nu exclude existenta "acului", ci faptul ca NU POATE FI GASIT !Sau este aproape imposibil de gasitc(ca sa exclud alte ipoteze) Ori in cazul de fata, eu zic, ca este, totusi, o diferenta...

Si vreau sa pun punct la aceasta ofensa defensiva.
Apreciez efortul.
Ultimul paragraf il completeaza pe cel dintai, nu il contrazice !
Reply With Quote