Citat:
În prealabil postat de silverstar
Darius, imi place vorba inteleapta si spusa cu folos. Asa, sa insiram vorbe multe si fara nici un mesaj, asta da, nu-mi place.
Si, spune-mi, te rog, te deranjeaza postarile mele? Nici nu stii cat de multe aflu si invat despre oamenii care raspund.
Nu cert pe nimeni. Singurul si marele lucru pe care il doresc este ca oamenii sa fie mai echilibrati si sa gandeasca cu propriul cap.
Repet, e ceva ce-mi doresc, nu impun si nu cer. Insa e greu, daca nu chiar imposibil...
|
Darius, cine sunt acesti "noi" ?
Suntem "noi" si "voi" ?
Poate unii se exprima uneori fara autocontrol.
Dar cand te vezi pus la zid de intitulatii "noi" crestinii ortodocsi, chiar ca nu mai intelegi nimic.
Si poate ca sensul conversatiei este sa ne dam seama ca si "noi" suntem ca "voi".
Si ca asa-zisele diferente de exprimare si abordare vin poate si din formatia profesionala a fiecaruia. Nu toti participantii la forum sunt preoti. Si nu cred ca ar fi de dorit. Cum s-ar mai putea raspandi invatatura crestina?
Si trebuie sa evoluam. Altfel ne condamnam la o moarte spirituala sigura.
Eu asta cred. Si numai impreuna putem reusi. Altfel nu s-ar justifica numarul de suflete de pe Planeta noastra.
Si dezbinarea si separarea asta unde duce? Care este rezultatul. Uite, cat timp noi ne certam si facem schimburi rautacioase de replici, in Maramures si nu numai se raspandesc ca ciupercile Sectele religioase de genul Biserica de ziua a 7-a si altele.
De ce acei romani si-au pierdut credinta stramoseasca? Crezi ca numai ei sunt de vina, sau este si rolul nostru care i-am "exclus" din acel "noi"?
Cum pot fi recuperati acei oameni?
Stii cum se zice: "tara moare si baba se piaptana".