View Single Post
Vechi 03.11.2006, 13:24:39
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Draga , Parintele era parinte , noi sintem mireni . Nu-i acelasi lucru sa vorbesti despre vrabia de pe gard sau cea din mina ta . Pentru mine a accepta inseamna a nu suferi . Am o boala ,ma doare trupul dar sufletul e linistit pentru ca stie importanta ei . Nu-i acelasi lucru cind sufera o persoana scumpa tie . Nu zici lasa , ca asa se va mantui . Sau poate ca zici in gindul tau , stiind ca nimic nu-i fara rost ,dar aceasta stare de lucruri nu-ti inlatura suferinta . Vei suferi cu cel iubit tie de cite ori zice "vai" . Daca nu ,inseamna ca nu-l iubesti .
E adevarat ca pina la urma devii imun , nu te mai doare nimic ,dar asta nu e acceptare este , nu stiu cum s-o numesc ,neputinta ,resemnare , intelegerea sensului....
Acceptarea dupa parerea mea presupune bucurie . Nu ma pot bucura pentru suferinta mamei mele de exemplu . Eu nu pot ,si nici indiferenta nu pot sa fiu .
In ce priveste experimentarea rugaciunii ,nu este proprie crestinismului .Nu voi primi ,eu cel putin ,niciodata ceva daca o fac cu gindul "ia sa vedem ce se intimpla " . Niciodata nu am asteptari prea mari . Se poate sa primesc in 30 de ani ce vreau acum sau niciodata .Mai nou gasesc ca e mai bine sa zic "faca-se voia TA" pentru ca nu sint convinsa ca stiu mareu ce vreau .
Sa stiti ca dela teorie la practica e diferenta . Am vazut ingineri care nu stiau sa bata un cui.
Doamne ajuta !

Maria 55 ne legam prea mult de cuvinte ca sa le mai putem deprinde sensul.
A experimenta rugaciunea este doar o forma de exprimare. Important este ca te rogi.
Un preot roman care a scris cateva carti, indrumar, despre rugaciunea inimii in zilele contemporane, care este "autorizat" de Biserica sa scrie, vorbeste despre "atletul" rugaciuni, ca de un sport al mintii pentru inceput. Si mai vorbeste, cu multa inlegere si dragoste de aproapele ca nu conteaza cat ne rugam, numai sa ne rugam zilnic, constant chiar daca o luam ca pe un exercitiu la inceput. Omul are 87 de ani cred si este deosebit de realist. Traieste printre oameni si o si dovedeste. Dorinta lui este raspandirea rugaciunii si intelegerea rolului ei neasemuit in viata noastra. Cu negativisme nu o sa cuceresti niciodata inima unui tanar care se uita la filme de groaza, se drogheaza si mai stiu eu ce face. Ce argumente poti folosi in acest caz. Trebuie cumva sa ajungi la inima lui. Intelepciunea pe care o ai iti va permite acest lucru.
Reply With Quote