Citat:
În prealabil postat de petrurar
De mult timp incerc sa rostesc Rugaciunea Inimii incontinuu, dar, din multe motive, nu reusesc.
Am citit de starea de desavirsire la care ajung Sfintii. Fiecare bataie a inimii se suprapune pe rostirea neincetata a rugaciunii. Am inteles ca ei se roaga si in timp ce dorm.
Acesta inseamna rugaciunea de slava, cind fiecare fibra a corpului tau se inalta la cer prin rugaciune.
Eu stiu de o singura rugaciune de slava, care trebuie adresata Lui Dumnezeu in situatiile de cumpana:
"Domnul a dat
Domnul a luat
Fie numele Domnului binecuvintat."
Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
|
daca imi permiti Petrurar,
Citeste intai cu luare aminte Treptele rugaciunii scrise de parintele Cleopa.
Rugaciunea o incepi intai cu limba, si se numeste rugaciunea limbii. Din cate am vazut eu, se incepe cu inceputul si nu prea poti sari peste etape (trepte). Ca sa ajungi la rugaciune incontinuu, trebuie sa depasesti rugaciunea mintii si sa ajungi la etapa a IV a, rugaciunea de sine miscatoare. Atunci inima se roaga "singura", chiar si atunci cand dormi. Nu mai are legatura cu mintea. Dar aceasta este, parintele Cleopa zicea pentru unul la 10.000 de oameni.
deci nu toti trebuie sa ajungem la aceasta etapa. Important este sa ne rugam cat putem noi de mult dar zilnic.
Si inca ceva, rugaciunea incontinuu nu o mai rostesti, ci ea "curge", inima deja se roaga singura pentru tine. Si in timpul asta tu poti face orice alte activitati (mai putin sa inveti). Daca sunteti studenti, nu prea se pot combina, rugaciunea cu invatatura pentru ca atata timp cat inima ta se roaga, mintea trebuie sa fie golita de ganduri.
De aceea, treptele superioare de rugaciune vin odata cu varsta. Cand nu mai ai de invatat, nu te mai tulbura nici hormonii, nici frustarile.
Asa ca nu este de mirare ca nu reusesti. Este foarte normal. Nu schimba rugaciunea, important este sa perseverezi. Este o proba a tariei de caracter.