Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
În prealabil postat de mariann
Ati afirmat, in mod mincinos, ca Ellen White "a prezis sfarsitul lumii, de multe ori, la date diferite". Daca tot cunoasteti asa de bine scrierile acestei femei, dati-mi si vre-o cateva exemple in care prezice, la o anumita data, sfirsitul lumi.
|
Nu zau! Ma faceti sa ma adancesc in studierea originlor unei secte obscure , dar care iata, face ravagii si in ziua de azi. Si postarile dumneavostra sunt valoroase din punctul de vedere al sectologiei moderne. Ele ne dau o idee foarte clara asupra evolutiei contemporane ale ereziei adventiste in Romania.
“Spiritul profetic” Ellen White cum au numit-o adventistii a “prezis” sfarsitul “actualuilui sistem de lucruri” si venirea a doua a Mantuitorului alaturi de William Miller si Samuel Snow prima data pe 21 martie 1943 apoi pe 22 octombrie 1944, luand in calcul de fiecare data anul ebraic. Dupa aceste escuri fiind inca o adolescenta si neavand suficienta experienta si abilitate pentru a se propulsa ca lider incontestabil al sectei, a mai propus de una singura o data certa a venirii a doua:
“ Este binecunoscut ca multi il asteptam pe Domnul sa vina in prima zi a celei de-a saptea luni in anul 1845. Suntem ferm convinsi ca atunci va veni”. (Cuvinte catre mica turma pag. 22)
Intr-o viziune pe data de 27 iunie 1850 ingerul meu protector mi-a zis: Timpul apropape s-a sfarsit..Pregateste-te. Pregateste-te . Cele sapte mari urgii ii bantuie pe cei care nu au adapost. (Scrieri timurii p 64)
|
Profetiile referitoare la venirea Domnului pe 21 martie 1843 (nu 1943) sau 22 octombrie 1844(nu 1944) nu apartin Ellenei White ci lui William Miler si altei persoane (probabil Samuel Snow). Cand au fost facute acele profetii biserica adventista de ziua a saptea inca nu era formata. Ellen White era o crestina metodista. Biserica adventista de ziua a saptea s-a format dupa marea dezamagire a neimplinirii acestor profetii gresite.
Din cate stiu, primele scrieri ale Ellenei White au fost publicate in anul 1951. Nici una din profetiile referitoare la vreo data cand va avea loc sfarsitul lumii, nu-i apartin.