View Single Post
Vechi 29.05.2008, 16:13:43
Carmen-Sylva Carmen-Sylva is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.05.2008
Implicit

S-a ajuns in aceasta situatie pentru simplu motiv ca peste 50% dintre cei care aleg sa devina preoti nu au chemare. Se duc la Seminar sau Teologie, cu convingerea ca viata de preot e usoara, munca putina, timp liber mult, bani multi, pozitie sociala buna...avantaje pe toata linia. N-am auzit de preoti saraci dar asta nu inseamna ca ei nu exista. Cred ca mai degraba saracia are alte intelesuri acum... Daca n-ai masina straina esti sarac( daca n-ai deloc, esti saracul saracilor), casa are mai putin de trei camere (Vai!!), copiii n-au calculator, playstation, telefon mobil, preoteasa nu se poate duce la shoping, la coafor, la fitness, n-ai cont in banca??? Iata o multime de griji pe care le poate avea un preot "sarac". Parintele Iustin are mare dreptate, bisericile stau inchise dar preotii duc grija banilor. Eu stau in Rm. Valcea, o singura biserica din tot orasul e deschisa toata ziua. E liniste si racoare, intri, te inchini la sfintele icoane, si un preot iese din altar sa te miruiasca. Ai sentimentul ca Dumnezeu e acolo si te asteapta... In rest usile inchise cum se termina slujba...pana si la Episcopie se grabesc sa inchida, desi unul dintre sindicalisti e preot acolo, unul foarte bogat...
Reply With Quote