View Single Post
Vechi 29.05.2008, 20:04:39
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariann
Adventistii fac distinctie intre Legea lui Dumnezeu si Legea lui Moise (care tot de inspiratie divina era, dar avea un scop limitat). " Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Mois"(Faptele apostolilor 13:39). "N-am ascultat glasul Domnului, Dumnezeului nostru ca sa urmam Legile Lui.... ci tot Israelul a calcat Legea Ta....De aceea ne-au lovit blestemurile si juramintele scrise in Legea lui Moise."(Daniel 9:10,11).
Adventistii fac distinctie intre Legea lui Dumnezeu si Legea lui Moise (care tot de inspiratie divina era, dar avea un scop limitat). " Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati putut fi iertati prin Legea lui Mois"(Faptele apostolilor 13:39). "N-am ascultat glasul Domnului, Dumnezeului nostru ca sa urmam Legile Lui.... ci tot Israelul a calcat Legea Ta....De aceea ne-au lovit blestemurile si juramintele scrise in Legea lui Moise."(Daniel 9:10,11).
Iarasi va contraziceti. Faceti distinctie intre Legea lui D-zeu scrisa pe piatra de El Insusi si Legea lui Moise scrisa pe zapis. Apoi spuneti ca Legea lui Moise scrisa pe zapis a fost ,,pironita pe cruce". Va dati sema cum va contraziceti? Spuneti ca legile lui Moise scrise pe zapis au fost pironite de jertfa Mantuitorului. Dar atunci de ce nu au fost pironite pentru adventisti si practica zeciuielii si interdictia de a consuma carnea de porc si alte animale necurate pentru ca nici aceste porunci nu erau pe tablele celor zece porunci scrise pe piatra de Domnul?
Dumneata ai scris mai sus ca tot ce a fost scris pe zapis a fost "pironit" odata cu Hristos.

Citat:
În prealabil postat de mariann
Profetiile referitoare la venirea Domnului pe 21 martie 1843 (nu 1943) sau 22 octombrie 1844(nu 1944) nu apartin Ellenei White ci lui William Miler si altei persoane (probabil Samuel Snow). Cand au fost facute acele profetii biserica adventista de ziua a saptea inca nu era formata. Ellen White era o crestina metodista. Biserica adventista de ziua a saptea s-a format dupa marea dezamagire a neimplinirii acestor profetii gresite.
Va dati seama ce ati spus ! Asta da concluzie! Poate nici eu nu puteam sa o spun mai bine. Tocmai ati sustinut ca asa zisa ,,Biserica" sau ,,Cult" din care faceti parte a fost intemeiata de un om , de Ellen White, nu de Hristos.

Dati-mi voie sa va multumesc pentru onestitatea, ,,inteligenta" si ,,perspicacitatea" monumentala de care ati dat dovada prin aceasta remarca. Asa se vor edifica si forumistii asupra originilor ,,divine" ale sectei adventiste.
Dragul meu Biserica adevarata e cea intemeiata de Hristos,
1 Cor 1. 18 Și Hristos este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate
Mat. 16.18 pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.

Iar cu referire la Ellen White fondatoarea sectei adventistilor de ziua a saptea:
2 Pet. 3.16 sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
2 Pet 2.1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire

Cred ca dumneavoastra veti fi partenerul meu favorit de dialog. Abia astept sa imi mai oferiti cateva exemple relevante pentru gandirea adventista, eventual piperate cu mostre din prostia exemplara pe care ati afisat-o si pana acum . Si nu uitati ca astept cele doua raspunsuri simple la urmatoarele doua intrebari, la care v-ati prefacut ca ati raspuns. Raspundeti va rog prin DA sau NU.
Isus Hristos a fost Dumnezeu? Adica a fost Hristos, Dumnezeu Cuvantul care exista mai inainte de toti vecii, Creatorul Universului si Dumnezeul Vechiului Testament care i-a dat tablele Legii lui Moise?
Si cea de-a doua intrebare:
A cinstit Isus Hristos prin faptele Lui, ziua de sambata mai mult decat alte zile ale saptamanii si i-a indemnat pe ucenicii lui sa o tina?
Daca nu raspunzi la aceste intrebari o sa le reiau la fiecare postare a dumitale.