In plus, Biserica permite transplantul de organe, intelege niste lucruri despre moartea cerebrala.
Nu este de acord cu fertilizarea in vitro, pentru ca in acest proces se creeaza mai multi embrioni, potential oameni, si se aleg doar cativa pentru a se dezvolta mai departe, unul-doi se dezvolta, restul mor. Pentru ca se considera vie inclusiv acea celula care se va dezvolta in om. Viata incepe din momentul conceperii. De aceea Biserica nu e de acord nici cu avortul, nici cu pilula de a doua zi.
Cred ca multi trebuie sa trecem peste niste prejudecati, in mai multe privinte. Prejudecati despre corpul uman, despre medicina, despre doctori.
Si nu in ultimul rand, sa nu judecam pe cei care isi doresc inca sa traiasca, din diferite motive: pentru cei dragi, pentru a avea timp de pocainta, sau chiar pentru ca le e frica de moarte, ceea ce inseamna ca nu sunt pregatiti pentru aceasta.
Nu putem impune altora: cauta mantuirea, mai bine mori acum, si sa nu faci transplant de organe, ca sa-ti prelungesti viata. E hotararea fiecaruia, nu poate decide decat fiecare pentru el. Mai ales ca cele doua, nu cred ca se exclud.
Din contra, sa nu fim intrebati: de ce nu am facut ce aveam la indemana, adica sa mergem la medic, si am preferat sa murim. Mie nu mi se pare departe de sinucidere atitudinea asta.
|