Citat:
În prealabil postat de TFL
cred ca o fiu de partea adventistilor....dar....
adventisti daca nu maninca porc crezi ca fac o greseala capitala?e rau ca au grija de sanatatea lor?
|
Nu e vorba de asta. Si doctorul iti poate recomanda sa nu mananci carne. E vorba de o OBLIGATIVITATE anti-scripturala introdusa tot de Ellen White. Sectantii sambetisti considera anumite animale necurate si pe cei care le consuma la fel, luandu-se dupa Deut. 14 si Lev. 11, animale pe care tot D-zeu le-a lasat in mila Lui. In felul acesta ignora sfatul Domnului:
Marcu 7.15 Nu este nimic din afară de om care, intrand în el, sa poata să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care il spurca.
si Matei 15 la fel
Citat:
in legatura cu zeciuala....ce sa zic?adventistii recunosc asta pe fata, in timp ce la BO ,daca calculezi toate darile si platile la diferite momente....fi sigur ca sari de 10%. concluzia.....de ce ii aratam pe adventisti cu degetul pt aceste lucruri?
|
Nu prea sunteti informat !!!. De fapt nu prea v-ati obosit sa va informati.
Domnule, d-ta vrei sa spui ca un ortodox care castiga 100 de miloane anual e OBLIGAT sa dea peste 10 milioane la Biserica?
Unul care castiga un miliard e OBLIGAT să dea peste 100 de milioane la Biserica?
Din cate stiu taxa anuala pentru Biserica e stabilita in functie de parohie, și am auzit de oameni care dau si 100 de lei si 30 de lei taxa anuală.
La ortodocsi cel mei costisitor eveniment de genul acesta sunt inmormantarile. Cu un ajutor de înhumare primit de la stat de 15 milioane lei am putut face o inmormantare si mai putin de trei milioane am dat Bisericii cu tot cu slujbe, prapori si lumanari. Nu am fost obligat sa dau mai mult.
Situatia se complica putin atunci cand vrei sa faci parastase. Dar la asta, iar nu te obliga nimeni. In cazul batranelor pensionare, banii care merg la Biserica ajung uneori la 10 la suta din ce castiga ele, dar majoritatea nu pun parastas in fiecare an.
Citat:
ei aleg sa fie transparenti la problemele financiare.crezi ca asta e rau?
|
Ce bine suna. Dar oare e asa?
Domnule ,,evaziunea fiscala" a zeciuielii e în floare la Biserica Adventistă mai dihai decât corupția oamenilor de afaceri si politicienilor români. Invidiile de genul acesta sunt la ordinea zilei acolo. Asta ti-o spune un om care a avut de-a face cu oameni prosperi adventisti.