View Single Post
Vechi 30.05.2008, 16:38:37
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Unui strabunic, din 9 copii i-au murit 4 in copilarie, in primii ani. O strabunica a pierdut un copil in varsta de 7 ani din cauza unei boli infectioase care acum e tratabila. Lumea avea macar 4 copii, dar cu ce se alegeau? Multi erau rapusi de boli, apoi au fost razboaiele.
Bunica mea mi-a spus ca invata bine la scoala si se rugau profesorii de mama ei sa o trimita mai departe. Insa a trebuit sa aleaga: din 4 copii care au supravietuit, 2 au mers mai departe si au devenit invatatoare si 2 au ramas acasa, au si muncit pentru celelalte sa le tina in scoala. Se vor face scoli pe bani si pe la noi. De la gradinita incolo, trebuie sa tot dai bani.
Alta strabunica a avut 16 copii, din 2 casatorii. Primul sot i-a murit pe front. Nu mai stiu cati au trait, dar bunica mea a fost data fata in casa, la bogati, ca nu aveau bani sa-i faca un rost. Cu ajutor de la straini, a reusit sa faca liceul.
Nu e mai bine sa ai cati copii poti sa ingrijesti, sa ii dai la gradinita, sa le cumperi carti sa citeasca, sa le platesti curs de limbi straine, de calculator, daca invata bine- sa fii in stare sa ii tii in facultate? Sa le oferi o sansa sa-si valorifice calitatile.
Reply With Quote