Citat:
În prealabil postat de mariann
Domnul Iisus Hristos a cinstit ziua "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu" inca din Eden. Trebuie sa stim ca Dumnezeu nu a renuntat la planurile sale si va reface totul ca la inceput, cand inca nu intrase pacatul
|
Iar, va compromiteti singur. Edenul era paradisul pămantesc. Cum sa cinstească Fiul care era Dumnezeu ceva care tine de Spatiu si de Timp care sunt propria Lui Creatie.
Cum sa cinsteasca el Sambata si Timpul, care era propia Lui opera, infinit mai mica decat existenta Sa nemarginită:
“Eu sunt Cel ce sunt“ Exod 3.14
“Eu sunt Alfa si Omega, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Atottiitorul“ apoc.1. 8
Dumnezeu este si nu se afla nicaieri prin aceea ca nu are existenta circumscrisa in spatiu si timp fiintial, dar este in mod sigur, prin aceea ca nu are nevoie de existentele create, fara de care a fost , este și va putea sa fie pururea, caci nu isi poate avea locul in cele existente, Cel ce exista inainte de cele existente (sf. Maxim Marturisitorul)
Ne putem face astfel o idee clara asupra mentalitatilor adventiste Sunt asemanatoare cu ideile celeilate secte milenariste izvorate din invatatura despre advent a lui Miller si Snow:, Martorii lui Iehova. Si ei neaga dumnezeirea Fiului
Si iarasi nu mi-ati dat un citat clar in care Hristos, Fiul isi indeamna ucenicii sa tina sambata.