Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
La ortodocsi cel mei costisitor eveniment de genul acesta sunt inmormantarile. Cu un ajutor de înhumare primit de la stat de 15 milioane lei am putut face o inmormantare si mai putin de trei milioane am dat Bisericii cu tot cu slujbe, prapori si lumanari. Nu am fost obligat sa dau mai mult.
Situatia se complica putin atunci cand vrei sa faci parastase. Dar la asta, iar nu te obliga nimeni. In cazul batranelor pensionare, banii care merg la Biserica ajung uneori la 10 la suta din ce castiga ele, dar majoritatea nu pun parastas in fiecare an.
Citat:
În prealabil postat de TFL
ei aleg sa fie transparenti la problemele financiare.crezi ca asta e rau?
|
Ce bine suna. Dar oare e asa?
Domnule ,,evaziunea fiscala" a zeciuielii e în floare la Biserica Adventistă mai dihai decât corupția oamenilor de afaceri si politicienilor români. Invidiile de genul acesta sunt la ordinea zilei acolo. Asta ti-o spune un om care a avut de-a face cu oameni prosperi adventisti.
|
La adventisti, nimeni nu-ti tine socoteala daca dai sau nu zecimea. Eu pun zecimea intr-un plic, fara sa ma semnez. Nimeni, in afara de Dumnezeu si sotia mea, nu stie daca eu pun zecimea sau nu. Cu toate acestea, beneficiez absolut gratuit de orice ajutor sau oficiere din partea bisericii. Botezul, nunta sau inmormantarile nu costa absolut nimic.
Referitor la "evaziunea fiscala" de la adventisti. Totul este pe fata. Banii se numara in cadrul unui comitet. Toata adunarea este instiintata de modul cum s-au cheltuit banii. Poate si dvs. beneficiati da banii adventistilor, fara sa stiti. Poate ati participat la vre-un seminar de sanatate gratuit (la care s-au facut si consultatii gratuite). Poate ati participat la vre-un curs de gatit sanatos, gratuit. Poate ati primit vre-o carte gratuita. Poate ati urmarit postul de televiziune "Speranta Tv" sau postul de radio "Vocea Sperantei". Si multe altele facute in folosul oamenilor.