View Single Post
Vechi 31.05.2008, 18:50:46
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacifistul
tu afirmi aici ca exista trup si suflet, numai ca ambele isi au existenta in suflet. unde mai e logica in acest moment? oare tu nu sustii ca totul exista doar in suflet?

Asta afirma si stiinta, ca perceptiile noastre despre trup sunt exclusiv în creier.
Noi avem o imagine în mintea noastra despre trupul nostru si de fapt chiar daca ar exista trupul, tot perceptia mintala ar fi cea care conteaza.

Nu afirm raspicat ca nu exista trup dar afirm ca lumea nu are structura atomica afirmata de stiinta fiindca nu exista nici o referire despre structura microscopica a lumii în Scriptura sau Parinti.

Andrei, dar padurile nu sunt vii? Flora si fauna nu sunt vii? Negi toata creatia lui Dumnezeu, frate imi este teama ca tu cazi in erezie

Evident ca nu sunt vii, daca ar fi vii ar fi o crima sacrificarea lor, pe care si Mântuitorul a facut-o (a mâncat pesti).

Nu neg creatia lui Dumnezeu ci conceptia stiintifica despre lumea materiala.

Din cat am citit eu pana acum, nu am vazut ca nici un sfant sa nege existenta materiei, ci doar sa o dispretuiasca, iar daca sfintii dispretuiau materia, o dispretuiau pe cea prelucrata de om in industrie, dar nu si natura-mediul inconjurator. Este diferenta in a nega si a dispretui. Ei nu desconsiderau natura ca existenta sub pretextul credintei, ci chiar o indrageau, ca doar se nevoiau in padurile muntilor ori in pustie, unde tot pamant si buruieni create de Dumnezeu erau, dar pe care noi le poluam iar altii le neaga existenta

Nu neg existenta lumii ci faptul ca ea ar avea aceasta existenta ca natura intrinseca.

Dragostea fata de plante si animale e o forma de mândrie, ti se pare ca esti bun fiindca esti ecologist sau iubitor de animale. Exista o forma de a-L cinsti pe Dumnezeu cinstind creatia, dar ea Îl pune pe Dumnezeu în prim-plan, ca Fiinta concreta, vie si constienta. La ecologisti ma tem ca domina altceva.