Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
..Sa stii Biblia pe de rost, fara ca sa stii care este MESAJUL, nu suna cu nimic mai prejos decat o arama sunatoare si cu nimic mai presus de cat un chival zinganitor.
...
Ori eu cred ca e mai important sa stii CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa stii sa recitesti.
Eu unul pledez mai mult pe abilitatea unui spirit analitic,decat pe ambitioasa capacitate de a demonstra prin concurenta ca esti capabil de a acumula o considerabila gramada de cuvinte.
|
Asta e o alta diferenta, fata de ortodocsi: unii se cred in stare sa analizeze singuri Biblia. Noi ne smerim un pic si incercam sa ascultam pe oamenii care si-au dedicat viata credintei: preotul, in biserica, Sfintii care au scris carti.
Ei spun: "dar acestia sunt oameni, CA SI MINE! Nu am nevoie de ajutorul lor, ca sa inteleg!"
Dar, le avem si noi, ortodocsii pe ale noastre: consider ca suntem prea izolati, in comuniunea Bisericii, prea putin ne ajutam unii pe altii. Mai e ceva: mentalitatea noastra: sunt botezat, sunt ortodox, credincios, dar nu am nicio datorie in aceasta calitate, sunt prea ocupat cu viata. Mai degraba noi ne consideram deja ortodocsi, decat sectantii! Ma refer la noi, cei caldicei. De aceea te uiti, Veilur, la ceilalti si vezi ca parca sunt sectantii mai credinciosi. Pentru ca ii vezi pe cei ortodocsi cu numele, majoritatea, dupa parerea mea.