Citat:
În prealabil postat de cozia
Daca credeti ca teoria atomica si finalitatea existentei celulare este UNICA REALITATE inseamna ca nu credeti in minunile savirsite de Sfinti si de Mintuitor, si mai ales in Invierea Sa, ceea ce inseamna ca va luptati cu Dumnezeu.
|
aici nu se pune problema daca teoria atomica este unica realitate, ci daca atomii SUNT o realitate. este o mica mare diferenta.
veilur, inteleg ce vrei tu sa spui, insa trebuie sa cadem de acord ca matematica in sine totusi a fost dezvoltata de-a lungul timpului. s-a plecat de la axiome lasate de Dumnezeu ca atare, si pe baza lor s-a mers mai departe. asa ca s-ar putea spune ca omul a inventat intr-o oarecare masura aceste lucruri,aceste noi teorii mai complicate. intr-adevar, fizica are propriile legi, numai ca exista o problema: in anumite conditii, legile pe care noi le cunoastem nu mai au validitate. de aceea se poate spune ca unele lucruri au fost inventate de catre om. uite, spre exemplu, la nivel de microcosmos(electroni, protoni etc) nu se mai poate aplica mecanica clasica, deoarece aceea nu ar putea explica fenomenele ce au loc. de aceea omul a fost nevoit sa inventeze(sau sa descopere noi teorii, noi legi ale fizicii). de aceea spun ca omul are o limita a cunoasterii. iar ceea ce cunoastem noi este mult prea putin.
eu nu am spus ca nu cred in minuni, ci am incercat sa arat firescul de zi cu zi. oare eu sunt cel care a exagerat in explicatii?