View Single Post
Vechi 03.06.2008, 09:29:32
pauldani pauldani is offline
Member

Data înregistrării: 06.01.2008
Implicit

Nu stiu daca Dumnezeu a lucrat cu ceea ce numim noi matematica..
apropo "Cuvântul "matematică" vine din grecescul μάθημα (máthema) care înseamnă "știință, cunoaștere sau învățare (wikipedia)". Omul din dorinta de cunoastere a cautat un mod de a exprima legile la care e supus si de care e inconjurat..A stabilit axiome, un fel de Dogme, care uneori depasesc mintea si a construit un sistem prin care se pot exprima formal aproape toate stiintele. Fizica a primit o reprezentare matematica, chimia, in domeniul informaticii matematica joaca iarasi poate rolul principal. Nu stiu de ce nu puteti afirma precum Pascal si sa vedeti in aceasta pocitanie numita Om si partea minunata, frumoasa. Omul e creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu Creator, omul trebuie sa fie creator. Cat creeaza si cat imita din legile exterioare asta e alta problema, dar omul e si trebuie sa fie creator, e dator sa fie creator.
Matematica de exemplu poate fi un limbaj universal. Omul a cautat un mod pur de a exprima lucrurile, un mod stabil, un mod de cunoastere, un mod de a privi si de a exprima lucrurile, ca si cum eu as cunoaste o persoana si as exprima intr-o limba "pura" esenta persoanei respective. Imposibil de aplicat pentru persoana, pentru ca persoana e o taina mult prea adanca, dar pentru lumea in care suntem e un mod bun, folositor..si totusi nu e perfect, exista limite ale matematicii, exista axiome care poate nu au fost deduse, sau altele care poate au fost stabilite gresit, dar lasa-l pe om sa caute, e un alt mod de cunoastere...
Nu stiu Traditie care crezi tu ca ar fi scopul nostru aici in lume? esti monah? dar eu cred ca Dumnezeu poate fi cunoscut prin lucrarile sale, se lasa cunoscut si prin relevatia naturala, lumea asteapta sa fie indumnezeita, si nu stiu daca poti crede, dar cateva formule asezate pe foaie il pot conduce pe om intr-o frumoasa transformare spirituala..
Lumea aceasta in care suntem nu este ultima realitate, dar a o nega in totalitate mi se pare lipsit de sens, nu ar avea logica nimic si chiar ar fi totul o simpla scamatorie. Trebuie sa fim detasati de lume, dar trebuie sa te detasezi de patimi, sa atingi apatia. Nu lumea e rea, noi suntem. Noi suntem cei cazuti, noi suntem cei care tragem lumea spre declin..