Citat:
În prealabil postat de costel
Pai a pune un semn de egalitate intre ortodoxie si celelalte confesiuni inseamna a fi de acord ca, atat in ortodoxie, cat si in celelalte credinte, ai si adevar si eroare. In ortodoxie nu ai eroare. Ca sunt persoane care isi iau acest titlu de ortodocsi si dau marturie mai degraba despre minciuna decat despre adevar, nu inseamna ca aceasta este ortodoxia.
|
Eu nu am pretins asa ceva si nici nu am afirmat, nici macar cu subinteles.
Semnul egal pus nu interconfesional,. Nu intre crezuri, ci intre credinciosi. Nu intre intre diferentele de crezuri, ci intre aceia care cred.
Eu nu vad ce are una cu alta ? Ce are religia mea cu omul respectiv ? Sau nu sustine si unul si altul ca au fost intocmiti, creati de acelasi TATA-Dumnezeu ?
Nu vad logica. Adica, daca nu esti de acord cu ce cred eu, nu te respect, nu te iubesc ?
Acestea sunt conditionate ? Daca da, atunci cu parere de rau dar ACEASTA NU ESTE DRAGOSTE ! Sa ajuti pe cineva, cu conditia ca vei primi ceva, in termeni legea gramaticii, se numeste INTERES.
Si interesul este urmat totdeauna de conditionalul "daca" ai bine, daca nu "tot bine".