Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
"... si pe aproapele tau ca pe tine insuti."
Care este aproapele dvs. ? Just, sincer, concret, ?
|
necredinciosul milostiv, samariteanul ce l-a cules pe nenorocit dintre talhari, l-a ingrijit, l-a odihnit shi a platit pentru el dar a shi promis ca se va intoarce ca sa se intereseze de starea lui, caci ala a facut canonul milei de la Dumnezeu shi care, prin ceea ce a facut shi prin ceea ce a crezut, defapt este mult mai credincios shi mai ortodox decat cum incercam noi sa ne impunem parerea foarte buna despre sine.
Iar aproapele shi fratele tau a zis Hristos: "cine sunt mama mea shi fratzii mei? sunt cei ce fac voile lui Dumnezeu" ... credintza, nadejdea, shi dragostea in rabdare indelunga shi in staruintza shi curatzie spre desavarshirea din smerita smerenie intru Hristos...
caci aproape de Hristos au stat shi fariseii shi invatzatorii legii shi Iuda Scarioteanul shi multzi credincioshi care s-au lepadat de el pentru lacerea ispitelor din lume, dar planul lui Dumnezeu se face cu cei ce cred shi asculta caci daca nu ai credintza, nu vrei, nu ai dor sfant, sfiala sfanta, nu-l iubeshti pe Hristos atunci pleaca shi macar nu incurca caci cu credincioshii shi cu fidelii Sai va duce la Bun sfarshit planul Sau caci altfel, daca ne impotrivim shi ne intarim la cerbicie shi necredintza shi indaratnicie shi batjocura shi potrivnicie cu Hristos ne va da focului pe totzi.... ???:(:(