Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Dacă Iadul nu există cum sustin adventistii atunci la ce se referă Isus oare
1. Marcu 9.43,44
,,Si de te sminteste mana ta, tai-o că mai bine iti este să intri ciung in Viată, decât, amandouă mainile avand, să te duci in gheena, in focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge".
|
Nu am zis ca iadul nu exista (iar imi talmaciti cuvintele - o fi vre-un defect "profesional"). Nu cred in existenta unui chin vesnic. Fiecare-si va primi rasplata dar in final, cei credinciosi vor avea viata vesnica iar cei necredinciosi vor fi "mistuiti" pentru totdeauna.
In limba greaca exista termenul "aionos" care poate fi tradus "vesnic". Dar, acest cuvant isi schimba intelesul in functie de substantivul cu care este asociat. Ca, de exemplu, adjectivul "mare". Cand spui "un gandac mare" are un inteles, iar cand spui "un om mare" are alt inteles. Cand este vorba de "un foc vesnic" se intelege un foc mistuitor, un foc cu consecinte vesnice. Am dat ca exemplu cazul Sodomei si Gomorei, despre care se spune ca "au suferit pedeapsa unui foc vesnic" (Iuda vers 7). Asta inseamna ca aceste cetati au ars pentru todeauna si nu exista nici macar posibilitatea ca ele sa fie reconstruite (pot garanta lucrul acesta - am incredere deplina in ce spune Sfanta Scriptura).
Cand cuvantul "aionos"(vesnic) este asociat lui Dumnezeu, doar atunci are sensul de "infinit", "fara inceput si fara sfarsit".
Imi cer scuze, trebuie sa plec. Voi reveni peste acest subiect.