Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 05.11.2006, 13:27:10
Traditie2 Traditie2 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2006
Implicit

Daca ai alte convingeri decât învatatura Ortodoxa atunci nu mai sustine ca esti ortodox.

Harul sufla unde omul a renuntat la toate, nu poate sufla la unul care traieste facânbdu-si voia proprie si umblând în ideile proprii, asa cum faci matale si ceilalti ecumenisti. Iar când sufla îi arata omului adevarul direct, nu prin intermediul ideilor. Asa ca toti cei care sunt atinsi de Duhul devin la fel, fiindca nu exista mai multe adevaruri. De aceea seamana atât de bine Sfintii între ei în vietuirea si scrierile lor. Si de aceea nici unul nu seamana la vorba cu ecumenistii, fiindca ecumenismul e o scorneala a mintii omenesti atâtate de diavoli.

Acrivia si pogoramantul sunt cele doua principii. Insisi Sfintii Parinti difera la aplicarea canoanelor. Doar nu s-o fi razgandit Duhul? Canoanele au rol pedagogic, de indreptare, de disciplina. Insa indreptarea omului este scopul esential, nu aplicarea stricta a canoanelor.

Sfintii mureau lumii în fiecare clipa, cum le-ar mai fi fost mintea la pogoramânt?

De fapt ce tot însiri vorbe fara sens, vrei sa promovezi un nou crestinism, neascetic, poate vei reusi ceva un timp dar va veni si ziua socotelii si vei primi ce meriti fiindca ai ratacit oamenii de la Hristos.

Imi pare rau, autosugestionarea nu este domeniul meu. Dar a fost un raspuns plin de umor. Mi-a placut foarte mult. Mi-ar fi placut de asemenea ca raspunsul la aceasta intrebare sa fie asa de simplu.

Nu am glumit. Daca matale ai chef de glume si faci caraghioslâcuri ca acestea aici, probabil ca la fel traiesti si în viata de zi cu zi. Nici o problema, osânda ta nu doarme.
Reply With Quote