apoi , logos , la cate erezii mi-ai scris pe pagina anterioara , stau si ma intreb daca sa mai stau si sa iti raspund la fiecare dintre ele , caci multe sunt ... dar intr-un cuvant iti spun ca tu nu iti cunosti credinta ortodoxa nici 10 % , si se cunoaste ca nu ai deschis pana acuma nici sfanta scriptura ca s-o intelegi cu adevarat si cu atat mai putin cartile sfintilor parinti ... tu ai auzit de filocalia , ai auzit ca sfanta scriptura nu se interpreteaza dupa mintea noastra cum fac sectantii ( aceia careinterpreteaza fiacare dupa mintea lui scriptura , caci de aceea au si aparut atatea erezii in cateva sute de ani ) , ci numai in duhul sfintilor parinti , care au explicat sfanta scriptura in cartile lor ... treba ta daca vrei sa te duci la eretici , dar sa stii ca ai sa regreti lucrul acesta intr-o zi , cand iti vei da seama ce ai pierdut parasind ortodoxia ... caci sa stii ca si numai cu gandurile pe care el ai acuma deja nu mai esti cu adevarat ortodocs , si nu deja ai cazut sub anatema sfintilor parinti ... treaba ta ce faci , dar mai gandeste-te odata cu cine te pui ... gandeste-te ca tu pui la indoiala cugetarile sfinte ale sfintilor parinti care au fost insuflati de Dumnezeu pentru viata lor sfanta , de care tu este atat de departe ... ma rog , chiar daca este ora 3 noaptea am sa incerc sa iti raspund pe rand la cele pe care le-ai afirmat , cu toate ca sunt incredintat ca degeaba iti spun acestea ... caci te vad ca nu dai doi bani pe ce au spus sfintii parinti , dar dragostea mea pentru mantuirea ta , nu ma lasa sa sper chiar si in aceste conditii ... Domnul sa te lumineze ...
|