View Single Post
Vechi 07.06.2008, 04:01:54
emanuel2007
Guest

Implicit

si crede-ma , eu stiu atatea de multe despre erezii ca nici nu iti poti tu inchipui ... caci am si citit foarte multe ... iar afirmatiile pe care le fac se bazeaza numai pe ce au spus sfintii parinti ... si nu imi e frica absolut deloc de discutiile cu ereticii , caci le stiu si ratacirile si viclesugurile ... si , nici nu le doresc pieirea ci intoarcerea lor la ortodoxie , si pentru asta ma si rog , ca Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii intoarca la ortoxie ... iar pe un eretic care ar veni intr-o biserica ortodoxa nu l-as da afara nicidecum ci m-as bucura pentru el , caci nu noi suntem niste eretici la care sa rataceasca el , ci el etse un eretic care vine intr-o biserica a adevarului cum este biserica ortodoxa , si care este singura biserica mantuitoare ... deci de ce sa il dau afara , sau de ce m-as teme de el si de discutia cu el ? nu ma tem ... dar nici nu pot sa merg eu ca ortodox intr-o biserica eretica si sa ma rog acolo , deoarece prin asta as aduce sminteala ortodocsilor mai slabi , si deasemenea as da prilej sectarilor sa spuna despre credinta lor ca este si ea mantuitoare , odata ce ortodocsii vin si se roaga in bisericile lor ... iti dai seama , ca tu asta si faci ? in loc sa ii chemi la credinta ortodoxa , tu de fapt ii intaresti si mai mult in erezia lor ... caci de asta si vor ei sa te duci la ei ... caci ei nu constiinta impacata , deoarece simt ca nu sunt in adevar , si de aceea simt nevoia ca sa ii cheme pe ortodocsi in bisericile lor ; caci prin asta ei se mint pe ei insisi si se magulesc in erezia lor spunand ca daca si ortodocsii au venit in biserica lor , atunci inseamna ca credinta lor este mantuitoare ... de asta au ei nevoie de marturia ortodocsilor , caci ei se simt cu musca pe caciula , chiar daca nu spun asta , si ii invita pe ortodocsi sa le dea dreptate in erezia lor ... deci tu nu ii intorci la ortodoxie pe ei , ci ii intaresti si mai mult in ereziile lor ...
Reply With Quote