View Single Post
Vechi 07.06.2008, 10:11:32
emanuel2007
Guest

Implicit

dupa sfintii parinri , botezul ereticilor nu da sfintire nici daca este facut in numele sfintei treimi ... nu poate da sfintire niciodata ...

uitati cateva citate din sfintii parinti :

Sfīntul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (+1444)
"Credinta noastrã este dreapta mãrturisire a Pãrintilor nostri. Cu ea, noi nãdãjduim sã ne īnfãtisãm īnaintea Domnului si sã primim iertarea pãcatelor; iar fãrã de ea, nu stiu ce fel de cuviosie ne-ar putea izbãvi de chinul cel vesnic. Toti Dascãlii, toate Sinoadele si toate dumnezeiestile Scripturi ne īndeamnã sã fugim de cei ce cugetã īn mod diferit si sã ne īndepãrtãm de īmpãrtãsirea cu ei."

" Īnvãtãturile dascãlilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, īncredintat fiind cã sunt īnselãtoare. Īn materie de credintã ortodoxã nu existã concesie. Distrugerea credintei obstesti este pierzarea de obste a tuturor. Chestiunile credintei ortodoxe nu admit iconomia. Niciodatã nu s-au īndreptat cele bisericesti prin solutii de mijloc. Īntre luminã si īntuneric poate cineva sã spunã cã existã ceva de mijloc, numit īnserare sau amurg; dar intermediere īntre adevãr si minciunã nu poate nimeni sã gīndeascã, oricīt s-ar strãdui. Mijloc de īmpãcare īntre adevãr si minciunã nu existã! Īn problemele de credintã nu īncape pogorãmīntul si iconomia, deoarece pogorãmīntul provoacã īmputinarea credintei. Asta ar fi egal cu a spune: Taie-ti capul si du-te unde vrei."

" Noi pentru nimic altceva nu ne-am despãrtit de latini, decīt pentru cã sunt nu numai schismatici, dar si eretici. Pentru aceasta nu trebuie nicidecum sã ne unim cu ei!"

"Acela care īl pomeneste pe papã ca arhiereu ortodox este vinovat si latino-cugetãtorul trebuie considerat ca un trãdãtor al credintei. Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de īmpãrtãsirea cu ei, pentru cã unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucrãtori vicleni. Nu este altceva de mirare dacã si ispititorii lui Satana se preschimbã īn īngeri ai dreptãtii, al cãror sfīrsit va fi dupã faptele lor." ( apropo de ierarhul nicolae )

"Īi rugam, si ce nu le spuneam care sã poatã sã atragã chiar si inimile de piatrã: sã revinã la acea bunã conglãsuire pe care o aveam mai īnainte si īntre noi si cu Pãrintii nostri, cīnd toti spuneam aceleasi si nu exista īn mijlocul nostru schisma... cãci altfel pãrem "a cānta īn gol" sau "a coace pietre" sau "a semãna pe pãmīnt pietros" sau "a scrie deasupra apei" sau cīte altele spun proverbele despre cele imposibil de realizat."(Scurta scrisoare, P G 159, 1931C)

"Nu voi face aceasta niciodatã, orice s-ar īntīmpla! Nu voi semna niciodatã unirea, chiar dacã ar trebui sã-mi primejduiesc īnsãsi viata mea!" - a rãspuns Sfīntul Marcu īmpãratului Bizantului care cãuta sã-l īnduplece a semna mincinoasa si trãdãtoarea unire cu ereticii catolici la sinodul tīlhãresc de la Ferrara-Florenta, 1438-1439.
Sfīntul Nichifor Mãrturisitorul, Patriarhul Constantinopolului (+828)

"Si chiar dacã foarte putini rãmīn īnlãuntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si īn mīinile lor se gãseste autoritatea si apãrarea asezãmintelor Bisericii. Si dacã acestia ar trebui sã sufere pentru buna credintã, aceasta va fi vesnica laudã pentru ei si li se va dãrui mīntuirea sufletului."

Sfīntul Teodor Studitul (+826)

"Atunci cīnd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã taca . Dacã voi veti tãcea si veti rãmīne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmīi tãcut si dezinteresat?"

"Sinodul nu este aceasta: sa se īntruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se īntruneascã īn numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor... si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpīnirea de a īncãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã... Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati īn comuniune cu ei."

"Avem poruncã de la īnsusi Apostolul Pavel cã, atunci cīnd cineva īnvatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decīt am primit si decīt este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osīndit, ca nefãcīnd parte din clerul sfintit. Nici un sfīnt nu a īncãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfīnt, dacã ar fi cãlcat-o."

"Si chiar dacã am fi pãcãtosi īn multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, īndepãrtīndu-ne de orice erezie si urmīnd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrīrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvīrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane."

Sfīntul Tarasie, patriarhul Constantinopolului (+806)

"Sã aducem aici īn mijloc cãrtile distinsilor Sfinti Pãrinti, ca sã le ascultãm. Si din acestea sã extragem si sã adãpam fiecare dintre noi turma noastrã..., deoarece hotarele pe care le-au asezat Pãrintii nostri nu se mutã; ci, dupã ce am īnvãtat Predania apostolicã, sã pãzim Predaniile pe care le-am primit".

Sfīntul Ioan Damaschin (+749)

" Sã ne pãzim cu toate puterile noastre sã nu primim īmpãrtãsire de la eretici, nici sã le-o dãm acestora..., ca sã nu ne facem pãrtasi relelor lor credinte si pentru a nu fi condamnati īmpreunã cu ei."

"Auziti popoare, semintii, limbi, bãrbati, femei si copii, cei mai mari, cei mai tineri si pruncii, sfīntul neam al crestinilor! Dacã cineva va īnvãta, īn afara acestora pe care le-a primit Sfīnta Bisericã Soborniceascã, de la Sfintii Apostoli, de la Pãrinti si de la Sinoade, sã nu-l ascultati, nici sã primiti sfatul sarpelui, dupã cum l-a primit Eva si a cules moarte. Si chiar dacã v-ar īnvãta un īnger sau un īmpãrat īn afara acestora pe care le-ati primit, astupati-vã urechile." (Stupul Ortodox, 1999)

Sfāntul Preacuvios Isidor Pelusiotul (n.360)

"Acei care cuteazã sã scoatã sau sã adauge ceva la cuvintele inspirate de Dumnezeu, suferã de o boalã sau alta: ori nu cred cã Dumnezeiasca Scripturã a fost dictatã de Duhul Sfīnt, ceea ce īi aratã necredinciosi, ori se cred mai īntelepti decīt Sfīntul Duh, si asta īnseamnã cã sunt smintiti" (Migne 78 A)

” Atunci, la a doua venire a Domnului, se va cere de la fiecare din noi mãrturisirea credintei si unirea Botezului. Si dacã am pãstrat credinta curatã de orice eres si pecetea nestearsã si haina neīntinatã... Se cuvine ca toti cei ce se apropie de Dumnezeu si vor sã se īnvredniceascã vietii celei vesnice, sã pãzeascã mai īnainte de toate Credinta Ortodoxã neīntinatã. Dar nu trebuie sã fie trãdatã nepretuita comoarã a credintei nici īn schimbul dobīndirii vreunei vrednicii, nici pentru lingusirile ocīrmuitorilor, nici pentru a evita frica de ei."

"Cuvine-se deci, sã dispretuim orice ostenealã pentru dreapta mãrturisire a Domnului nostru Iisus Hristos... Sã fugi de purtarea familiarã fatã de schismatici si eretici! Mai mult, sã te feresti de erezia acelora care Īl despart īn douã pe unicul nostru Domn Iisus Hristos! Acestia cred īn chip contrar celor 318 Sfinti Pãrinti care s-au īntrunit la Niceea."

"Pe eretici, ca pe niste blasfemiatori si vrãjmasi ai lui Dumnezeu, Scriptura nu i-a numit oameni, ci cīini si lupi si porci si antihristi, dupã cum zice Domnul: Nu dati cele sfinte cīinilor! (Matei 7:6). Si Ioan zice cã multi antihristi s-au arãtat (I Ioan 2:18). Pe acestia deci, nu se cuvine sã-i iubim, nici sã ne īntretinem cu ei, nici sã ne rugãm īmpreunã cu ei, nici sã mīncãm īmpreunã, nici sã-i primim īn casã, nici sã-i salutãm, ca sã nu ne facem pãrtasi faptelor lor celor viclene." ( ai auzit ?!?!?!?!! )

"Pãcatul fãrã iertare e fapta care se īndreaptã īmpotriva Duhului Sfīnt si pãcatele tuturor ereticilor, pentru cã au blasfemiat si blasfemiazã pe Duhul Sfīnt. Acestora nu li se va ierta pãcatul nici īn viata aceasta, nici īn viata ce va sã fie, pentru cã s-au opus lui Dumnezeu Īnsusi, de la Care se dã izbãvirea."
Reply With Quote