BOSV =Biserica ortodoxa pe stil vechi.
Nu cred ca e vreo problema sa mergi sa iei parte la un eveniment important din viata unui prieten la neo-protestanti sau catolici. Cei care ti-au raspuns mai inainte exagereaza mult.
Singura problema pe care nu vad sa o fi mentionat unii este ca este posibil sa fii atras catre acel cult neoprotestant, mai ales daca esti mai puti cunoscator intr-ale ortodoxiei. Dar daca te simti stapan pe sine, nu ai de ce te teme.
Din experienta mea, traind in si in America, eu cred ca ortodocsii chiar ar avea cate ceva de invatat de la protestanti. Stiti cum isi fac ei przeliti? Fiind foarte deschisi si primind pe oricine in mijlocul lor. Asa la noi, sunt sigura ca ar fi muli dintre voi care ar spune ca ne-ortodocsii nici nu au ce cauta la o slujba ortodoxa, nu-i asa? Dar cum sa ne conoasca, cum sa isi dea seama de frumusetea ortodoxiei daca nu sunt primiti si invitati cu bratele deschise?
Si de la catolici este de invatat mult. In bisericile lor este atata ordine. Nu stiu cum dar nu am vazut niciodata imbulzeala pe care o vad mai tot timpul in bisericile noastre.
Dar asa, daca stam inchisi in noi si purtam ochelari de cal nu ajungem nicaieri, cu tot cu sfintii parinti.
|