Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 05.11.2006, 17:03:14
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ce atitudine ferma!!!!..din pacate nu specifica spiritului ortodox. Iti spun si tie ca Biserica din care faci parte are deschidere ecumenica. Exclude din vocabularul tau, te rog, cuvinte "matale" si alte apelative de acest nivel subcultural. Si in acelasi timp, un sfat calduros, nu te apuca sa afirmi lucruri pe care nu le cunosti, informeaza-te, mai cauta, mai stai mai meditateaza si mia intelege Scripturile. Daca Hristos avea o astfel de atitudine ca dumitale, probabil ca nu se converteau asa de multi la crestinism. Propovaduind credinta cu aceasta atitudine, nu stiu pe cati i-ai piede si pe cati i-ai mantuit...de parca tu i-ai mantui.

" Numai că atât pravilele cât şi canoanele Sfinţilor Părinţi nu au fost date ca reţete exacte pentru fiecare persoană bolnavă sau doar rănită de păcat. Învăţătura Bisericii atrage atenţia asupra faptului că duhovnicul, ţinând seama de canoanele din pravile, trebuie să folosească reţetele lor cu cât mai multă înţelepciune, dând dovadă de acrivie sau făcând pogorământ, după situaţie. Rostul canonului este îndreptarea păcătosului, nu pedepsirea lui."

Si te rog sa renunti la astfel de exprimari de genul: "Daca matale ai chef de glume si faci caraghioslâcuri ca acestea aici, probabil ca la fel traiesti si în viata de zi cu zi. Nici o problema, osânda ta nu doarme." Nu cred ca esti in masura sa cunosti care mi-e osanda, nici macar nu ma cunosti si deja ma judeci. Viata mea de zi cu zi o stie Dumnezeu. Cred ca ti-ai depasit atributiile si principiile credintei pe care pari sa o propovaduiesti cu atata infocare. Spun ca pari, pentru ca acest punct de vedere nu este nici pe departe ortodox.

Poate inca nu ai observat, dar pe forumul acesta par sa fie doar oameni care stiu sa se exprime in spirit ortodox. Daca tot insisti atat pe asceza, ma gandesc ca o si practici. Sau esti doar la nivel de teorie? Sfintii care au practicat asceza se rugau pentru toata lumea si isi doreau din inima ca toti sa se mantuiasca. Dumneata vad ca deja imi vezi osanda si toate aceste grozavii, total neascetit frate.

Asa ca scuteste-ne de teorii si de cuvinte neacoperite. Hristos a propovaduit adevarul si iubirea in cuvant si fapta. Nu uita ca adevarul fara iubire este nimic, pentru ca iubirea este adevarul, caci Dumnezeu este Iubire. Adevarul si iubirea trebuie sa le facem transparente, acestea se propovaduiesc impreuna.

Sincer, ma doare foarte mult cand intalnesc astfel de atitudini. " Va rataciti, nestiind Scripturile", ii avertiza Mantuitorul pe contemporanii Sai. Cat de valabil a ramas cuvnatul acesta....

Dumnezeu sa ne ajute!
Reply With Quote