Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
De ce ne oferă Iisus pilda săracului Lazar , dacă contemporanii săi nu credeau in nemurirea sufletului si in chinuri vesnice (Luca 16 .20,31) "Si in iad, ridicându-si ochii, fiind in chinuri, el a văzut de departe pe Avraam si pe Lazăr in sanul lui. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte că ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti".
|
Domnul Iisus Hristos nu a oferit aceasta pilda pentru ca cineva ar fi crezut in nemurirea sufletului si in chinuri vesnice. "Sectantii" mei nu cred in nemurirea sufletului. Daca as vrea sa-i conving ca dupa moarte nu se mai poate schimba nimic si ca daca nu au crezut in ce spune Sfanta Scriptura nu vor crede nici char daca ar invia mortii, as folosi tot o astfel de pilda.
" Daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai. Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia mortii"(Luca 16: 30-31). Asta este invatatura pildei. Si este corecta. Oamenii afla despre fel si fel de minuni (vindecari miraculoase, icoane facatoare de minuni, etc) dar nu-si schimba caracterul. Dar cei ce se incred in Cuvantul lui Dumnezeu ("Moise si proorocii") fac schimbari in viata lor.
Am pus si eu o intrebare: in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce au murit? In trup, in suflet sau in duh? Daca ne raspundem corect la aceasta intrebare, vom vedea ca pilda nu trebuie luata literar.
Cunosc argumentele celor ce cred in nemurirea sufletului: se agata de pilda cu bogatul si Lazar (Luca cap:16) sau de versetul din Apocalipsa 6:10 (sau pe asta nu-l stiati - vi-l ofer eu) si le dau o interpretare fortata. Uita de sumedenia de versete in care se arata ca moartea (prima) inseamna un "somn" lipsit de constienta. Si Biblia nu se contrazice pe ea insasi.