View Single Post
Vechi 07.06.2008, 21:11:47
emanuel2007
Guest

Implicit

aaa , pai nu stiu daca chiar exista o infailibilitate a poporului in comuniune cu clericii ... caci se poate intampla ca si poporul impreuna cu clericii sa devina eretici ... hai sa fim realisti , asta este posibil ... ce , poporul roman impreuna cu clericii este infailibil ? asta este o minciuna ... eu as formula altfel infailibilitatea in ortodoxie : oamenii si cu clericii care sunt in perfecta coformitate cu hotararile apostolice si ale celor 7 sinoade ecumenice , aceia nu ca sunt infailibili , caci sunt oameni , dar nu pot sa cada in erezii , cat raman in starea respectiva , adica de conformitate cu cele 7 sinoade ecumenice ... de fapt , la drept vorbind nu sunt absolut infailibile decat acele 7 sinoade si cu cele locale care sunt in concordanta cu cele 7 ... aceasta este infailibilitatea in ortodoxie ... si nu pot sa cada in erezii cei care se pastreaza in cuvintele celor 7 sinoade ... asta este invatatura sfintilor parinti ... cum a spus si apostolul pavel : daca si noi insine ( adica toti apostolii la un loc , inclusiv petru ) , sau inger din cer am veni si v-am vesti voua alta evanghelie , anatema sa fie ... asta este infailibilitatea in ortodoxie ... noi ortodoxii nu avem oameni infailibili , caci toti sunt supusi pacatelor , si cine poate garanta ca cineva nu poate sa cada atata timp cat mai este in viata ? nimeni ... noi nu avem oameni infailibili , dar avem o credinta infailibila , acea apostolica , soborniceasca si sfanta credinta ortodoxa ...