Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 05.11.2006, 17:34:18
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Dragilor, dragilor,

Ce-ar fi daca nu v-ati mai jigni? Umpleti forumul de cuvinte care nu va reprezinta (sper), pe care apoi le regretati (si asta o sper), dar altii le citesc si se infrupta din incarcatura negativa a lor. Mi-a placut ce spunea Pr. Arsenie Papacioc: "Stim din teorie ca trebuie sa iubim, dar in realitate ne uram vrajbit".

Legat de acrivie si pogoramant. In Pidalion, chiar Sf. Vasile cel Mare spune ca se poate face pogoramant. Ce sa faca Preotii cu femeia care a pierdut sarcina fara voia ei? Canonul e de 8 ani (mi se pare). Nu mai spun ca la avort e de vreo 20. O sa fac o paranteza, ca tot e subiectul asta in voga, va dati seama, atatia ani despartita de Biserica. Daca se urmeaza litera canoanelor inseamna 5 ani sa stea la poarta, 5 ani la usa Bisericii, 5 ani in pridvor, iesind cu catehumenii si de abia dupa 15 ani intra in Biserica. Daca se repeta, mi se pare ca nu mai poate sa se impartaseasca pana la moarte. Ce fac Preotii cu cei care au facut un accident de circulatie soldat cu morti? Daca e strict dupa canoane, e jale. Ce fac Preotii cu cei care cad in desfranare? Ce fac cu cei care au patima betiei? Ii tin zeci de ani departe de Biserica? Era posibil cand societatea era profund cresina, dar acum nu se mai poate. Acum, daca te opresti la litera legii, l-ai pierdut pe bolnav. De aceea mai toti duhovnicii fac apel la pogoramant.

Dar asta era o paranteza. Doream sa va rog ca daca sunteti suparati de ce a scris cineva pe forum, mai intai stati putin pana va reveniti la normal, pana va analizati putin gandurile, pana mai faceti o rugaciune pt cel care va supara si apoi apucati-va de scris. Nu va descarcati nervii si mania pe noi toti. Va rugam!!! In scurt timp o sa avem toti vanatai. :D

In speranta ca nu o sa ne dezamagiti,
Elena
Reply With Quote