Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 05.11.2006, 22:36:02
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

combaterea lor trebuie facuta logic. daca nu apare logica sub nici o forma si dreptatea, inseamna clar ca ideea care vrea sa le combata e falsa. M-am nascut ortodoxa si am respectat f mult tot ce se cere, dar as trece la catolicism pt ca are multe idei mult mai bune. La fel si cu predestinarea, pt ca nimeni nu isi alege unde se naste (numai in Romania nu m-as fi nascut daca aveam de ales), perioada cat traieste , ce boli ereditare va avea -fara nici o vina in cazul in care nu exista preexistenta sufletelor). Deci e a2a idee adevarata cu predestinarea pe care ortodoxii o inlatura si tot zic de librul arbitru care e inexistent. Ce ma mira f mult la ortodoxi e limitarea lor, ca nu gandesc cu logica ci doar in niste tertipuri fixelipsite de logica in plus neaga totate celelalte religii inclusiv catolicismul care e cel mai apropiat de ei. Cel mai groaznic in religia asta mi se pare ca nu se tine deloc cont de dreptate se spun nedreptati flagrante care te lasa masca, cum o religie poate impune nedreptatea? Adica sa platesti pacatele altora, sa te nasti cu anumite boli ereditare fara sa fi pre-existat? Pai pentru ce? Ne-am ales noi cumva sa existam? Poate nu vreau sa exist deloc, dar vrei nu vrei trebuie sa existi sa inghiti toate porcariile nedrepte si daca cracnesti pe buna dreptate esti amenintat cu iadul, nici macar purgatoriu de unde se mai poate iesi candva. Stai la mila altora daca au ei chef de tine.
Total absurd!
Reply With Quote