Citat:
În prealabil postat de cozia
Este amuzant sa asculti oameni care nu au trecut prin asa ceva. Femeia de care-ti spun ii daduse singele de citeva ori de la muscaturi... si nu-l batea...alta educatoare il mai atingea peste gura si sa stii ca pe aceea o iubea!
|
Ei da, sigur, sunt sigura ca o iubea copilul pe cea care il batea, hai sa fim seriosi.
Bataia nu este o solutie decat pe moment. Copiii se invata sa asculte numai de bataie, si ai sa ajungi ca nu poti sa faci nimic cu ei decat daca ii bati. Si cand ajung sa fie prea mari ca sa ii mai bati nici ca te mai asculta. Sunt sute de cazuri din astea.
Prin suport familial se intelege o familie iubitoare care sta cu copilul, vrbeste cu el, etc. Ceea ce mi se pare ca baietelul nu are. Si tot mi se pare ca baietelul este inrait, probabil ca mama si-a mai pierdut rabdarea, fiind si singura si cu o gramada de probleme.
Recuperarea copilului va dura o perioada mai lunga, nu cred ca este vreo solutie instant. Trebuie dragoste, intelegere, vorba buna si timp. Cred ca atunci cand are crize si se da cu capul de pereti solutia cea mai buna nu este sa ii pui caciula pe cap ca sa nu se loveasca prea tare, ci sa il iei in brate, sa il mangai, sa ii spui cateva vorbe bune si sa vezi care e problema. Dar asta cere timp si rabdare. O palma peste gura ia 2 secunde si are rezultat insstantaneu, dar nu de lunga durata.
Si nici sa se faca tam-tam de problemele copilului nu e bine. Cred ca e o mare prostie sa ii pui pe ceilalti copii sa il arate cu degetul si sa il blameze in cor. Eu nu cred ca acea fetita care a ajuns sa creada despre ea ca este rea a crescut cu foarte multa incredere in sine.