Subiect: Despre nunta
View Single Post
Vechi 10.06.2008, 07:43:06
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Eu cred ca nunta devine conditie pentru mantuire atunci cand oamenii isi doresc sa traiasca in lume. Dar nu cred ca este in contradictie cu faptul ca cine "nu rezista" sa se casatoreasca. Unii Sfinti Parinti, nu stiu daca toti, spun ca e bine sa ne dam seama de dorinta inimii noastre, si astfel sa alegem nunta sau calugaria. Pentru asta trebuie sa ne rugam, pentru ca e greu sa stii asa de-odata ce ti se potriveste, si nu poti nici sa-ti asculti doar instinctul (sau poate doar o dorinta mareata in cazul calugariei - pt ca ar fi mandrie...), sau sa urmezi unor idei dinafara, fie ca acestea se refera la viata in lume sau in manastire. In sfarsit, eu cel putin nu vad nici o contradictie, de fapt nici nu prea are cum sa fie vreo contradictie in cuvintele Mantuitorului, pentru ca toate sunt pentru acelasi scop - mantuirea noastra. De fapt eu am avut tendinta sa cred ca totul tine de vointa fiecaruia, atunci cand ajungem sa ne cunoastem pe noi insine si sa alegem singuri, daca o putem face pentru Domnul, in oricare din situatii. Uneori dorinta este mai mare pentru manastire, sau pentru o viata alaturi de cel ales/cea aleasa, si atunci e usor. In orice caz, daca ne rugam, Dumnezeu ne va lumina cand suntem in dubii. Si oricum, "minunate sunt caile Domnului, si frumoase darurile Sale" ...sau ceva de genul, nu? :p :rolleyes:
Reply With Quote