..."daca mama este agitata in timpul celor 9 luni de sarcina...!"...pai,toate mamele sunt agitate in timpul sarcinii,datorita slabirii sistemului neurovegetativ al acestora,sunt sensibile si capricioase.Unele au o somnolenta mai accentuata,altele au insomnii,plang deseori...este evident ca sunt mai sensibile si nu prea putem face mare lucru in acest sens.
Eu am fost foarte plangacioasa in timpul sarcinii,ma consumam de la orice si nu ma puteam stapani chiar daca stiam ca nu are rost,am avut si insomnii groaznice,imi era teama ca nu voi putea duce pana la capat sarcina.Cu toate acestea,sarcina a mers in mod firesc pana la capat si copilul sanatos.Cat a fost bebe a fost extrem de cumintel,aproape ca nu-l simteam,si chiar ma minunam,stiind ce sarcina nervoasa am avut...apoi a inceput sa fie cam ca si acesti copii caracterizati aici,si tot asa este,imi trebuie multa rabdare,dar nu am ce face..Nu sunt ingrijorata foarte tare,este doar un copil,si poate ca in personalitatea lui are si justificari pentru reactiile exteriorizate,si in nici un caz nu mi-as supune copilul la tratamente calmante de la aceasta varsta atat de frageda.Astept sa vad cum va fi dupa ce va pleca nepotica de la mine,poate ca se va mai schimba,de fapt nu ar avea incotro,fiind singur.Oricum,ma inteleg,relativ bine cu baietelul meu.
Dumnezeu sa le dea sanatate la toti puii!!!
|